
İstanbul Barosu seçimini Ümit Kocasakal kazandı: Oy sonuçları
İstanbul Barosu seçiminde Ümit Kocasakal 9 bin 686 oyla birinci oldu. İbrahim Kaboğlu 6 bin 706 oy aldı. İşte seçim sonuçları ve açıklamalar.
Kocasakal 9 bin 686 oy aldı
Yaklaşık 68 bin üyesi bulunan İstanbul Barosu'nun 2026–2028 dönemi başkanlık seçiminde, eski baro başkanlarından Ümit Kocasakal yeniden başkanlığa seçildi.
Avukat Hakları Grubu tarafından paylaşılan sonuçlara göre Cumhuriyetçi Güç Birliği adayı Kocasakal, 9 bin 686 oyla yüzde 34'lük destek elde etti.
Değişim İçin Avukatlar grubunun adayı ve 2024–2026 dönemi İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Özden Kaboğlu ise 6 bin 706 oyla yüzde 23,5'e ulaştı. Cumhuriyet Avukatları grubunun adayı Atakan Adem Selanik, 3 bin 638 oy ve yüzde 12,8'lik oranla üçüncü sırada yer aldı.
Paylaşılan verilere göre toplam 28 bin 515 kişi oy kullandı. Kocasakal ile Kaboğlu arasındaki fark 2 bin 980 oy oldu. Haberin hazırlanmasına esas alınan bilgilerde, İstanbul Barosu tarafından resmî sonuçların henüz duyurulmadığı belirtildi.
Kocasakal: Herkesin hakkını korumaya devam edeceğiz
Seçimin ardından açıklama yapan Kocasakal, İstanbul Barosu'nun geleneksel çizgisine döndüğünü söyledi. Anayasa'nın değiştirilemez ilk dört maddesinin korunmasına yönelik tutumlarını sürdüreceklerini belirten Kocasakal, baronun Cumhuriyetin değerlerini savunmaya devam edeceğini ifade etti.
Kocasakal, siyasi görüşü veya kimliği ne olursa olsun herkesin hak ve hukukunu koruyacaklarını da vurguladı.
Kaboğlu: Katılımcı bir yönetim anlayışı uyguladık
Seçim öncesinde oy kullanan İbrahim Kaboğlu, Türkiye'de hukukun etkinliğini artırmak için çalışmayı sürdüreceklerini belirtti. Yeniden seçilmesi durumunda farklı grupları kapsayan bir yönetim anlayışını devam ettireceklerini söyledi.
Sonuçların ardından yaptığı açıklamada ise görev dönemini değerlendiren Kaboğlu, baroyu komisyonların, merkezlerin ve üyelerin katılımıyla yönetmeye çalıştıklarını ifade etti.
Kaboğlu, komisyon ve merkez yöneticilerinin seçimle belirlenmesini döneminin önemli uygulamaları arasında gösterdi. Bu uygulamaların devam edeceğine inandığını belirterek hukuk alanındaki çalışmaların sürmesi temennisinde bulundu.
Genel kurulun ilk gününde gerginlik yaşandı
İki gün süren genel kurulun ilk gününde adayların konuşmaları sırasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Özellikle bazı siyasi içerikli açıklamalar ve salonda açılan LGBTİ bayrakları nedeniyle katılımcılar arasında tartışmalar ve arbede meydana geldiği aktarıldı.
Kaboğlu, genel kurul konuşmasında Suriye'de öldürülen gazetecilere ilişkin baro açıklaması nedeniyle yönetime karşı açılan davaya değinerek baroların hukukun üstünlüğünü savunma görevini vurguladı.
Diğer adaylardan Hasan Kılıç ise yargı bağımsızlığı ve Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) kapsamında görevlendirilen avukatlara ödenen ücretler üzerinde durdu.
Dokuz aday yarıştı
Seçimde Ümit Kocasakal, İbrahim Kaboğlu ve Atakan Adem Selanik'in yanı sıra Hasan Kılıç, Korkut Kanadoğlu, Arife Gökkaya Dinç, Salih Uçar, Metin Üraçin ve bağımsız aday Gülbeyaz Karadeniz de başkanlık için yarıştı.

HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. DHA ve İHA haberlerinden internet sitemiz sorumlu değildir. Ajans haberleri editör müdahalesi olmadan sitemizden otomatik RSS sistemiyle yayınlanır.