İş Bankası, Antalya Turunçova'da Tarım İhtisas Şubesi açtı

İş Bankası, Antalya Turunçova'da Tarım İhtisas Şubesi açtı

TÜRKİYE İş Bankası, sürdürülebilir tarım üretimine katkı sağlamak ve yaygınlaştırmak amacıyla Turunçova'ya Tarım İhtisas Şubesi açtı.

A+A-

TÜRKİYE İş Bankası, sürdürülebilir tarım üretimine katkı sağlamak ve yaygınlaştırmak amacıyla Turunçova'ya Tarım İhtisas Şubesi açtı. Açılışta konuşan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı İzlem Erdem, "Narenciye diyarı bu bölge tarım açısından Türkiye'de çok önemli bir yere sahip. Dolayısıyla buradan çok önemli kazanımlar elde edeceğimize inanıyoruz. Yeter ki doğru yöntemler uygulayalım. Belki Türkiye'de bir ilki tarım ihtisas şubeleriyle yaratabiliriz" dedi.

Türkiye İş Bankası, küresel ölçekte stratejik sektör haline gelen tarıma desteğini, çiftçilere yönelik yenilikçi çözümler sunan Tarım İhtisas Şubeleri ile sürdürüyor. Teknolojiyi, tarımı ve finansı bir araya getiren İş Bankası, ilkini Haziran 2022'de hizmete açtığı Tarım İhtisas Şubelerini yaygınlaştırmaya devam ediyor. Bankanın 24 Tarım İhtisas Şubesi'nden biri olan Antalya'nın Finike ilçesindeki Turunçova Şubesi, İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı İzlem Erdem, banka yöneticileri, kamu kesimi yöneticileri ve çiftçilerin katıldığı törenle açıldı. 1977'den bu yana faaliyet gösteren Turunçova Şubesi, Tarım İhtisas Şubesi olarak yeni konsept ve tasarımı ile bölgedeki çiftçilere hizmet sunmaya başladı.

'TARIM ÜLKE EKONOMİSİ İÇİN ÖNEM ARZ EDİYOR'

Açılışta konuşan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı İzlem Erdem, çok heyecanlı olduklarını ifade etti. Tarım sektörünün kendilerini heyecanlandıran önemli bir iş alanı olduğunu belirten Erdem, İş Bankası'nın tarıma ne kadar önem verdiğini anlattı. Geçen sene ilkini Saruhan'da açtıkları Tarım İhtisas Şubesi'nden alınan güzel sonuçlar doğrultusunda Tarım İhtisas Şubesi sayısını 20'nin üzerine çıkardıklarını aktaran İzlem Erdem, "24 şubeye ulaştık. Bugün de bunlardan biri olan Turunçova Tarım İhtisas Şube'mizin açılışını hep birlikte kutluyoruz. Geleneksel banka şubesinden farklı bir konumlandırmamız var. Çünkü biz hem tarıma hem de bu şubemiz aracılığıyla erişeceğimiz müşterilere, çiftçilere, bu eko sistemin tüm paydaşlarına normal geleneksel bankacılığın dışında hizmet sunmak istiyoruz. Tarım, ülke ekonomisi için önem arz ediyor" dedi.

'KLASİK BANKACILIK YÖNTEMLERİYLE YAKLAŞAMAYIZ'

Tüm dünyayı etkileyen pandemi ve 3 ay önce gerçekleşen deprem felaketi nedeniyle gıda ve tedarik zincirinin ne kadar önemli olduğunu anladıklarını anlatan İzlem Erdem, "Tarım, ülkemiz için ne kadar stratejik olduğunu gösterdi. Bu kadar stratejik öneme sahip bir sektöre klasik bankacılık yöntemleriyle yaklaşamayız. Bunun farkındayız. Çünkü tarımda verimi artırmamız gerekiyor. Buna acil ihtiyaç var. Bunun için bu eko sistemin bütün paydaşlarını bir araya getirip teknolojiyi merkez alıp bilgiyi birlikte paylaşarak, bilimi kendimize yol edinerek ilerleme ihtiyacı içerisindeyiz. Bu amaçla da tarım ihtisas şubelerimizi açarak teknolojinin, finansal okuryazarlığın, zirai okuryazarlığın önemini ve çiftçilerle bizim aynı dili ortak dili konuşmamızın merkezi olarak görüyoruz" diye konuştu.

'RAHAT HİSSEDEBİLECEKLERİ BİR ALAN'

Turunçova Tarım İhtisas Şubesi'ndeki konseptten bahseden Erdem, "Şubeden içeriye girdiğimiz zaman esasında çiftçilerimizin öncelikle kendilerini rahat hissedebilecekleri, bir köy kahvesine gidebiliyormuş gibi hissedebilecekleri oturma alanlarının olduğu, gerekirse çocukları ya da torunlarıyla gelebilecekleri aslında hepsinden de değerlisi buranın bir paylaşım merkezi olduğunu bilecekleri bir ortam yaratmayı amaçladık. Günü gelecek buraya önemli uzmanlar, akademisyenler çağıracağız. Çiftçilerimizi onlarla buluşturacağız. Çünkü tarımda bilgi paylaşımına ihtiyacımız var. Bizim çiftçilerimizi daha iyi dinlememiz gerekiyor. Kendimizi de onlara daha iyi anlatmamız gerekiyor ki ülkenin kıt kaynaklarını biz doğru alanlarda değerlendirelim. O nedenle tarım ihtisas şubeleri bizim açımızdan bu tür paylaşımların ve kendimize çizeceğimiz yol haritasının belirlenmesi anlamında çok büyük önem arz ediyor" dedi.

'ÖNEMLİ KAZANIMLAR ELDE EDECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUZ'

Tarım İhtisas Şubelerini daha etkin kullanmak istediklerini söyleyen İzlem Erdem, "Seçtiğimiz alanlarda Türkiye'nin verimli ovalarında biz bunları yapmayı tercih ettik. Bu bölge de tarım açısından Türkiye'de çok önemli bir yere sahip. Narenciye diyarı bir bölgedeyiz. Dolayısıyla buradan çok önemli kazanımlar elde edeceğimize inanıyoruz. Yeter ki doğru yöntemler uygulayalım. Bu anlamda belki Türkiye'de bir ilki tarım ihtisas şubeleriyle yaratabiliriz. Burada amacımıza hizmet eden bankacılığın ötesinde bir misyonumuz olduğunu hep birlikte bütün ekosistemin paydaşlarına hissettiren bir yapı kurgulamaya çalıştık" diye konuştu.

'100'ÜNCÜ YAŞTA 50'NİN ÜZERİNE ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ'

Sürdürülebilir tarımsal üretimin ülkenin geleceği açısından milli bir mesele olduğunu, İş Bankası'nın kuruluş felsefesine uygun olarak tarım alanında da tüm sektörün güçlenmesi, gelişmesi ve ülkenin kalkınması için gayretle çalıştıklarını belirten İzlem Erdem, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin bereketli toprakları, her mevsimi yaşayan iklimi, çok özel coğrafi konumuyla tüm dünyada tarımın, gıdanın parlayan yıldızı olacağına inanıyoruz. Bu konuda üzerimize düşenleri yapma noktasında taahhütte bulunmaktan çekinmiyoruz. Bu yıl sayısı 20'nin üzerinde olan Tarım İhtisas Şubelerimizle çiftçilerimize hizmet verirken, Bankamızın 100'üncü yaşını kutlayacağımız 2024 yılında ülkemizin bütün verimli ovalarında açacağımız şubelerle bu sayıyı 50'nin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz."

Açılış töreninin ardından, tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım çiftçilerle bir araya gelerek ülkenin tarımsal üretimdeki potansiyeline, tarım alanında karşılaşılan zorluklara ve çözüm yollarına ilişkin bir sohbet gerçekleştirdi. Açılış toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

İş Bankası, Antalya Turunçova'da Tarım İhtisas Şubesi açtı

DHA

Bu haber toplam 1634 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.