Davutoğlu: Kur korumalı tarım dönemi başlayacak

Davutoğlu: Kur korumalı tarım dönemi başlayacak

GELECEK Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Organik tarımı teşvik edeceğiz ve katma değeri yüksek üretim alanlarına yöneleceğiz. Faizciyi değil...

A+A-

GELECEK Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Organik tarımı teşvik edeceğiz ve katma değeri yüksek üretim alanlarına yöneleceğiz. Faizciyi değil üreticiyi destekleyeceğiz. Hayat pahalılığına karşı tüketiciyi koruyacağız fakat üreticiyi ezerek tüketiciyi korumak değil üreticiyi teşvik edecek anlayışı tarıma getireceğiz. Kur korumalı tarım dönemi başlayacak" dedi.

Burdur'da temaslarda bulunan Ahmet Davutoğlu, Bucak Ziraat Odası'nı ziyaret edip, Oda Başkanı Bilal Özel'den tarımsal üretime ilişkin bilgi aldı. Daha sonra Bucak Organize Sanayi Bölgesi'nde süt fabrikasına giden Davutoğlu, işletme sahibi Süleyman Duran ile konuşup sorunları dinledi. Burada işçilerle de bir araya gelen Davutoğlu, fabrika çıkışı açıklama yaptı.

Tarımda alarm verici sinyaller olduğunu kaydeden Davutoğlu, "Bu sadece Burdur'da değil tüm Türkiye'de var. Özellikle hayvancılıkta bu bölge. Türkiye'nin en saf, en temiz tütünün üretildiği, en doğal hayvanların yetiştirildiği bir bölge fakat son dönemde süt maliyetleri ile fiyatları arasındaki dengesizlik, üreticiden tüketiciye giden kanalların tıkanması; süt üreticisinin bu alanı bırakıp, ineklerini kesime gönderdiği dönemden geçiyoruz. Bu Türkiye için büyük bir tehlike. Süt çocukluktan itibaren insanoğlunun en temel ihtiyacıdır. Türkiye gibi bir ülkede süt konusunda böyle bir kriz yaşanıyorsa bu temel ihtiyaç güvenlik sorunu haline gelmiş demektir. Çocuklarımızın ilk ve ortaokul çağlarındaki büyüme kaynağı peynirden yoğurda birçok alanda temel malzemesi süt" dedi.

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

FOTOĞRAFLI

Davutoğlu: Kur korumalı tarım dönemi başlayacak

DHA

Bu haber toplam 749 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.