Polat: Kadınları korumadan aileyi koruyamayız

Polat: Kadınları korumadan aileyi koruyamayız

Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Aday Adayı Berna Polat, ‘Kadına karşı Şiddetin Önlenmesi’ne dair kanunun kaldırılmasının gündeme gelmesine ilişkin, “Kadın olmadan aileyi koruyamayız” dedi

A+A-

Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Aday Adayı Berna Polat, saha çalışmalarına son sürat devam ediyor. İl yönetimindeki görevinden itibaren çocuk ve kadınlara yönelik saha çalışmalarında aktif rol alan Polat, TBMM’de ‘kadınları ve çocukların’ sesi olmak istiyor. Siyasi kariyerinde 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in ve ona başdanışmanlık yapan babasının izleri olduğunu söyleyen Polat, “Türk siyasi tarihine damga vuran rahmetli Süleyman Demirel eğitim hayatım boyunca beni destekledi. Ondan ve babamdan çok şey öğrendim. Mayamda her ikisinin de izleri var” dedi.

TÜM KADINLARI TEMSİL EDİYORUM

Bugüne kadar çok sayıda ülkeyi ziyaret ettiğini ve edindiği tecrübelerle Gelecek Partisi’nde siyasete başladığını belirten Polat, kendisinin ve ailesinin Gazipaşalı ve Antalya Yörüklerinden olduğunu söyledi. Polat, “Adaylığım şahsıma değil Antalya kadınlarımızın adaylığıdır. Hayatın her alanında var olan üreten nesiller yetiştiren ailenin yapı taşı olan kadınlarımızın, siyasette, yönetimde aktif rol almaları gerektiğini düşünüyorum. Ehliyet sahibi cesur kararı teşkilatımızla bütünleşecek, yeniliklere açık, çalışkan bir Türk kadını olarak karşınızda bulunuyorum. Teşkilatımızın desteğiyle bölgemizin layık olduğu hizmetleri verebileceğime inanıyorum. Partimizin belirlediği hedefler doğrultusunda çalışmak ve sizin sesiniz olmak için milletvekili adayıyım” dedi.

ÖNCE KADIN, ÖNCE ÇOCUKLAR

Son günlerde gündeme gelen 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi’ne dair Kanun’un kaldırılması talebini de değerlendiren Gelecek Partisi Milletvekili Aday Adayı Berna Polat, şiddete kurban giden kadınlara rahmet diledi. Polat, “Bu seçim kadınların seçimidir. Kadınlar en güzel cevabı 14 Mayıs’ta sandıkta verecek. Hem cumhuriyetin kurucu değerlerine hem seçme ve seçilme hakkına hem de Atatürk’ün büyük vizyonuna sahip çıkacağız. Toplumsal dokumuzda da, çağdaş toplumsal hayatta da, gelecekte de; kız çocukları eğitimde, kadınların sosyal hayatın her alanında korunacaktır. Tek bir kadının onurunu zedeleyecek hiçbir eyleme asla müsaade etmeyeceğiz. İyi eğitilmemiş kızların olduğu bir toplumda kadın haklarından bahsetmek mümkün değil. Eğitimde fırsat eşitliği tanınmamışsa, biz her gün bir şeyler söyleyelim; kadın haklarından bahsetmek mümkün değil. Nitelikli kadın istihdamının dayanacağı yer, iyi bir eğitimdir. Anne olmak ile çalışan kadın arasında bir ikilem görmememiz lazım.  Kadın olmadan aile korunamaz” diye konuştu. 

 

 

Bu haber toplam 721 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.