Minik eller, parkta yetişen zeytinleri işledi

Minik eller, parkta yetişen zeytinleri işledi

KONYAALTI Belediyesi'ne bağlı parklarda yer alan zeytin ağaçları meyvelerini verdi.

A+A-

KONYAALTI Belediyesi'ne bağlı parklarda yer alan zeytin ağaçları meyvelerini verdi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından hasadı yapılan zeytinler, Uncalı Kreşi öğrencileri tarafından doğal yollarla kırılarak olgunlaşmaya bırakıldı.

Konyaaltı Belediyesi'ne bağlı Uncalı Kreşi Kelebekler Sınıfı öğrencileri, keyifli bir etkinliğe imza attı. Öğrenciler, Park ve Bahçeler Müdürlüğü personelinin Çayırlı Hacı Mustafa Karabulut Parkı'nda bulunan zeytin ağaçlarından elde ettiği zeytinleri işledi. Zeytinleri öncelikle doğal taş yardımıyla kıran minik eller, kırdıkları zeytinleri önce tabaklara, daha sonra öğretmenlerinin etkinlik için hazırladığı kavanoza doldurdu. Minikler, zeytin kurulumunun diğer adımları olan su ve tuz ekleme işlemini de hep birlikte yaparak, zeytinleri kahvaltı sofralarına hazır hale gelmesi için olgunlaşmaya bıraktı. Zeytin işleme etkinliği için birbirinden renkli aşçı kıyafetleri giyen minikler, zeytin üretiminin bütün evrelerini kendi el emekleriyle gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadı.

HEM EĞLENİP HEM ÖĞRENİYORLAR

Uncalı Kreşi Kelebekler Sınıfı öğretmeni Seyhan Sevinç, öğrencileri zeytin çıtlatma etkinliği ile buluşturduklarını söyledi. Etkinlikte çocukları zeytin hakkında bilgilendirdiklerini aktaran Sevinç, çocukların hem eğlenip hem öğrendikleri bir etkinlik yaptıklarının altını çizdi. Kreşlerde daha çok çocukların psikomotor ve ince motor gelişimlerine katkı sağlayacak etkinliklere öncelik verdiklerini ifade eden Seyhan öğretmen, "Daha çok, kendilerine fırsat vererek, kendileri yaparak, yaşayarak öğrendikleri etkinlikler yapıyoruz" dedi.

Kreşlerde verdikleri eğitim dolayısıyla öğrenci velilerinden çok olumlu dönüş aldıklarını ekleyen Sevinç, "Özellikle en değerli varlıkları olan çocukları için böyle bir imkan sundukları için Konyaaltı Belediye Başkanımız Semih Esen'e teşekkür ediyorlar" şeklinde konuştu. Uncalı Kreşi öğrencileri Jasmin ve Zeynep, zeytin kırma etkinliğinden çok keyif aldıklarını söyledi. Zeytinleri, taş yardımıyla kırdıklarını ve sonra kavanoza doldurduklarını söyleyen Zeynep, daha sonra su ve tuz koyarak kavanozun kapağını kapattıklarını aktardı.

FOTOĞRAFLI

Minik eller, parkta yetişen zeytinleri işledi

DHA

Bu haber toplam 2551 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.