Gastronomi öğrencileri madalyaları topladı

Gastronomi öğrencileri madalyaları topladı

Alanya Belediyesi ve Altın Kepçe iş birliğiyle düzenlenen 8. Gastro Alanya Uluslararası Yemek Yarışması'nda, Alanya Üniversitesi öğrencileri büyük başarı elde etti.

A+A-
Bireysel kategorilerde Şilli Saklı, Tarık Tuna Akçalı, Batuhan Apaydın ve Erolcan Beypazarlı altın madalya kazanırken; ekip yarışmasında Mehmet Arif Erzen, Ali Yılmaz ve Alperen Baş altın madalya ve ikincilik kupası aldı.
 
Alanya Üniversitesi Aşçılık Programı ve Gastronomi Mutfak Sanatları bölümü öğrencileri, yarışmada üç farklı kategoride yer aldı: "Pratik Öğrenci Üniversite Restoran Ana Yemek Tabağı", "Pratik Öğrenci Üniversite Makarna Yemekleri" ve "Pratik Öğrenci En İyi Üniversite Ekip Yarışması". Yarışmaya katılan 7 öğrenci her kategoride altın madalya kazandı ve Üniversiteler Arası Ekip Yarışması'nda ikincilik kupasını aldılar.
 
Alanya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Songül Çoban ve Öğretim Görevlisi Erman Baş, yarışma hakkında şunları söyledi: “Üniversiteler arası ekip yarışmasında ikincilik kupası ile dönmek büyük bir başarı. Ödül almasının sevincini yaşıyoruz. Bu tarz yarışmalar öğrencilerimizin alanında uzmanlarla tanışmasına ve kariyer planlamalarına yön vermelerine olanak sağlamaktadır.”
 
Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, öğrencileri tebrik ederek şunları belirtti: “Öğrencilerimizin tüm kategorilerde altın madalya kazanması ve Pratik Öğrenci En İyi Üniversite Ekip Yarışması'nda ikincilik ödülü alması bizleri gururlandırdı. Bu tür yarışmalar, öğrencilerimizin uzmanlarla tanışmasına ve kariyerlerini şekillendirmelerine yardımcı oluyor.”

Bu haber toplam 1012 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.