DEVA’dan 8 Mart mesajı

DEVA’dan 8 Mart mesajı

Deva Partisi Antalya Kadın Politikaları Başkanı Nuray Özkul, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında yaptığı açıklamada depremzede kadınların hala sorunlarının çözülmediğine vurgu yaptı. Özkul, DEVA Partisi’nin hazırladığı Afet Eylem Planı’nı hatırlattı

A+A-

 

DEVA Partisi Kadın Politikaları Başkanı Nuray Özkul, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolasıyla yaptığı açıklamada, “Ülkemizde çok büyük acılar yaşadığımız bu süreçte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü buruk karşılıyoruz. Yaşadığımız büyük afetin üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen hala birçok konuda yetersiz kalındığını üzülerek takip ediyoruz. Deprem bölgesinde etkilenen binlerce kadının sorunları hala çözülemedi. Yetkililere bölgedeki kadınların özel ihtiyaçlarını göz önünde bulundurulması çağrımızı yeniliyoruz” dedi.

AFET EYLEM PLANINI HATIRLATTI

DEVA Partisi’nin Afet Eylem Planı’nı hatırlatan Özkul, “Parti olarak hazırladığımız Afet Eylem Planı’nın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. İnşallah bu eylem plânlarının hayata geçirilmesi ile ileride benzer afetlerden böylesine büyük zararlar görmemizin önüne geçeriz. Bugün el ele vererek yaralarımızı sarma zamanıdır. Biz Antalya İl Başkanlığı olarak İl Başkanımız Selda Öner ile beraber ilk gün kurduğumuz komisyonlarla hem bölgede hem de İlimizde birçok vatandaşımızın yanında olduk” diye konuştu.

24 BİN KADININ DOĞUMU YAKLAŞTI

DEVA Partisi Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen de 8 Mart’la ilgili açıklama yaptı. Esen, “Açık, güvenliksiz ve kalabalık yerlerde barınmaya çalışan kadınların mahremiyet alanlarının olmaması, tuvaletlerin ve yıkanma yerlerinin kadınlar ve kız çocukları için ayrı olmaması, emzirme alanı bulmakta zorlanılması yaşamı zorlu ve güvensiz hale getiriyor. Tüm bu potansiyel riskler kadınlarda kaygı durumunu ve psikolojik depresyon ihtimalini iyice artırıyor. Verilere göre depremden etkilenen yaklaşık 4 milyon kadın üreme çağında. 24 bin kadının önümüzdeki ay doğum yapacağı öngörülüyor. Ancak işleri hiç de kolay değil. Hijyenik şartlar olmadığı için enfeksiyon riski çok yüksek. Ayrıca hamilelerin doğum sürecinde doktor takibine ve kaliteli bakıma erişebilmeleri hayati önemde. Bu dönemde alınması gereken ilaç ve takviyeler var” diye konuştu.

EKSİKLER GİDERİLMELİ

Esen şu çağrılarda bulundu: “Farklı sosyal gereksinimlere sahip tam kapsamlı çadır alanları kurulmalı. Bu hizmetlere kadının güvenle erişimini sağlayacak tedbirler alınmalı.  Kadınların hijyenik ve öz bakım ihtiyaçları karşılanmalı. Temizlik ürünleri, kadın pedi gibi ürünlere kolay ve sürdürülebilir erişim sağlanmalı. Üreme sistemi ve idrar yolu enfeksiyonlarının hızlı takibi ve tedavisi yapılmalı. Hamileler doktor takibine alınmalı. Hamileler temiz su, kıyafet ve gıdalara hızlı ve kolay erişebilmeli.”

Bu haber toplam 629 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.