Deva Kepez'den Suryapı mağdurlarına destek

Deva Kepez'den Suryapı mağdurlarına destek

Deva Kepez İlçe Teşkilatı, Suryapı tarafından uzun zamandır evlerinin teslim edilmesini bekleyen Kepez Santral Mahallesi mağdurlarını ziyaret ederek destek mesajı verdi

A+A-

Deva Kepez İlçe Teşkilatı Suryapı mağduru olan Kepez Santral Mahallesi sakinlerini ziyaret etti. AKP'li Menderes Türel döneminde 'Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi' şeklinde duyurulan fakat aradan geçen yıllarda evlerin teslim edilmemesiyle binlerce vatandaş zor durumda kaldı. Bakanlık tarafından gönderilen 1100 TL kira yardımının dışında destek almayan mağdurlar, sık sık Suryapı önünde eylem yapıyor.  Teşkilat olarak Suryapı mağdurlarını ziyaret eden DEVA Kepez İlçe Yönetimi Kepez Santral Mahallesi sakinlerine destek sözü verdi.

MAĞDURLAR GÖRÜLMÜYOR

Çok sayıda vatandaşın kirasını ödeyemez hale geldiğini belirten DEVA Kepez İlçe Başkanı Mehmet Siyahkoç, "Suryapı bu insanları görmezden geliyor.  '2 yılda evleriniz teslim edilecek' sözü verildi. Aradan 7 yıl geçti. Hala evlerine kavuşamayan binlerce insan var. En düşük kiranın 5 bin lira olduğu günümüzde 1100 TL kira neye yeter? Suryapı hak sahiplerine evlerini teslim etmezken kendine ait daireleri çatır çatır satıyor. Her yerde Suryapı ilanı görüyoruz. Biraz insaflı davranın" dedi.

RAPOR HAZIRLANACAK

Suryapı sonrası Kepezüstü'nden bakıldığında bölgenin koca bir beton yığını olarak görüldüğünü belirten DEVA Kepez İlçe Başkanı Siyahkoç, " DEVA Partisi olarak sorun çözüme kavuşana kadar mağdurların yanında olacağız.  Suryapı hakkında rapor hazırlayıp Genel Merkez'e göndereceğiz. Hem buradan hem de konunun bakanlık tarafından takibi yapılacak" diye konuştu.

Bu haber toplam 820 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.