CHP'li Özel: Her kim ki Abdullah Öcalan'ı serbest bırakmayı aklından geçirmektedir, Allah onun bin kere belasını versin

CHP'li Özel: Her kim ki Abdullah Öcalan'ı serbest bırakmayı aklından geçirmektedir, Allah onun bin kere belasını versin

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Türkiye'nin dört bir tarafında söylediğimiz şeyi söyleyeyim. Her...

A+A-

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Türkiye'nin dört bir tarafında söylediğimiz şeyi söyleyeyim. Her kim ki Abdullah Öcalan'ı serbest bırakmayı aklından geçirmektedir, Allah onun bin kere belasını versin. Türk'le Kürt'ün, Aleviyle- Sünni'nin, Laz'la- Çerkez'in kardeşliğine barış içinde yaşamasına kullandığı oyla seçtiklerine saygı gösterilmesine sonuna kadar arkasındayız. Terörün adı nereden gelirse gelsin, adı İŞİD'de olsa PKK'da olsa her türlü terörün karşısındayız." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı 2'nci tur seçimi çalışmaları kapsamında Bodrum'daki seçim ofisine geldi. Gençlik kolları tarafından meşalelerle karşılanan Özel'e ziyaretinde Muğla milletvekilleri Cumhur Uzun, Gizem Sayar Özcan ve Süreyya Öneş Derici, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, CHP Muğla İl Başkanı Hüseyin Erol, Bodrum İlçe Başkanı Başar Bıyıklı ile Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve partililer eşlik etti.

'BU SORUNLARI ÇÖZECEK KILIÇDAROĞLU VAR'

Seçim otobüsünden partililere seslenen Özel, "Geçen pazar bütün Türkiye oy kullandı. Hem milletvekillerini seçti hem de cumhurbaşkanlığı konusunda bir karar vermesi istendi. 21 yıldır ülkeyi ama başbakan ama tarafsız Cumhurbaşkanlığı sırasında anayasayı hiçe sayarak ama OHAL şartlarında yapılmış bir referandum neticesinde bütün yetkileri üzerine alıp partili Cumhurbaşkanı olup 21 yıldır Recep Tayyip Erdoğan ya yönetti ya da dediklerine yönettirdi. Geçen pazar milletin karşısına çıktı ve 5 yıllık daha yetki istedi. Bu talebe karşı halk sandık başında şöyle bir karar verdi; "sen 5 yıl daha yönetmek istiyorsun ama bu yetkiyi sana vermiyorum" dedi. İlk turda Tayyip Erdoğan'a oy verenlerin sayısı, vermeyenlerden azdı. İlk turda Tayyip Erdoğan'a iyi yönetmiyorsun, beni mutlu etmiyorsun ben senin yönetmeye devam etmeni istemiyorum diyenlerin sayısı daha fazlaydı. Bu sonuçlardan Recep Tayyip Erdoğan kendisine bir başarı bir onay çıkarmaya çalışsa da işin aslı o değildir. Bu pazar hep birlikte bir kez daha sandığın başına gideceğiz. Bu pazar önümüzde uzun parti pusulaları ya da Cumhurbaşkanlığı için 4 aday olmayacak. Bu pazar karşımızda 2 aday olacak. Bir tarafta 21 yıldır yetki kullanan, her şeyi ben bilirim diyen bugün yaşanan her şeyden sorumlu birisi. Öbür tarafta bana yaptığı yanlışları söyleyen baştan uyaran, doğru yolu gösteren ve geldiğimiz noktada her seferinde haklı çıkan birisi var. Referandum var ya sorunların kaynağı Erdoğan ya da bu sorunları çözecek olan Kemal Kılıçdaroğlu var" dedi.

'SİNAN OĞAN İLK TURDAKİ TEZLERİNİ TERK ETTİ'

Sinan Oğan'a oy veren seçmeni cumhuriyete, bayrağa sahip çıkmaları için oy kullanmaya davet eden Özel, "İlk turda seçmenin bir kısmından oy alan Sinan Oğan çeşitli görüşmelerin sonunda ilk turdaki tezlerini terk etti. Biz sizin yüreğinize inanıyoruz, bileğinize güveniyoruz. Pazar günü sandığa gidin bütün oyunları bozun. Sinan Oğan ne söylerse söylesin. Sinan Oğan'ın seçmeni şuna oy verdi. Anayasanın ilk 4 maddesi değişmesin diye çünkü AK Parti listelerinden seçilen HÜDA PAR'cılar ilk 4 maddeye karşı Sinan Oğan'ın seçmeni Türk bayrağını, Türk Milletini, kadın haklarını savunuyor, HÜDA PAR'cılar karşı. Hal böyle olunca pazar günü sizinle Sinan Oğan'a oy veren bütün seçmenleri sandığa, cumhuriyete, bayrağa, millete sahip çıkmaya kadınlara eşit hakların devamı için oy kullanmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

'DEVLETİN NESİ VARSA MİLLETİNDİR'

FOTOĞRAFLI

CHP'li Özel: Her kim ki Abdullah Öcalan'ı serbest bırakmayı aklından geçirmektedir, Allah onun bin kere belasını versin

DHA

Bu haber toplam 1967 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.