Eğitim yatırım bütçesi 1 milyar 603 milyona çıktı

Eğitim yatırım bütçesi 1 milyar 603 milyona çıktı

Bakan Mahmut Özer, Türbe Camisi'nde kıldığı Cuma namazı sonrasında "Gastro Afyon 4. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali'nin kortej yürüyüşünü...

A+A-

'160 MİLYON YARDIMCI KAYNAĞI TÜM OKULLARA ERİŞTİRECEĞİZ'

Bakan Mahmut Özer, Türbe Camisi'nde kıldığı Cuma namazı sonrasında "Gastro Afyon 4. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali'nin kortej yürüyüşünü başlattı. Bakan Özer, 12 ilde Gastronomi Enstitüsü açtıklarını, 13'üncüsünü de Afyonkarahisar'a açacaklarını söyledi.

İLAVE 20 MİLYON YARDIMCI KAYNAK

Ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi'nde yapılan toplantıda konuşan Bakan Özer, kaynak ders kitabı konusuna değindi. Bakan Özer, "Herkesin ders kitaplarına ücretsiz ulaşması için o geleneği devam ettirdik. 153 milyonu ücretsiz olarak onları hazırladık, tüm illerimize ve ilçelerimizdeki okullarımıza gönderdik. Covid-19 salgını sürecinde öğretim kayıplarını telafi etmek için bakanlık olarak ilave kaynak desteklerini ilk kez eğitim ve öğretim başladığı zaman kaynakları basarak öğrencilerimize ulaştırdık. 136 milyon yardımcı kaynağı Türkiye'deki tüm okullarımıza ulaştırdık. İnşallah ekim ayı içerisinde 20 milyon ilave yardımcı kaynak ve Temel Eğitim Genel Müdürlüğümüzün göndereceği 4 milyon kaynakla 160 milyon kaynağı tüm okullarımıza, tüm çocuklarımıza, yavrularımıza eriştirmiş olacağız" dedi.

 

Bakan Özer: Afyonkarahisar'ın eğitim yatırım bütçesini 1 milyar 603 milyon liraya çıkardık (2)

DHA

Bu haber toplam 6699 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.