Vali Yazıcı, Korkuteli Eğitim Şenliği'nde

Vali Yazıcı, Korkuteli Eğitim Şenliği'nde

VALİ Ersin Yazıcı, AHENK Projesi kapsamında Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen, "2. Korkuteli Eğitim Şenliği'nin açılışını...

A+A-

VALİ Ersin Yazıcı, AHENK Projesi kapsamında Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen, "2. Korkuteli Eğitim Şenliği'nin açılışını yaptı. 66 okuldan 9.554 öğrencinin bilimsel, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlerini sergilediği şenlikte konuşan Vali Yazıcı, "Çocuklarımızın mutlu olduğu ve yüzünün güldüğü alanlar en güzel alanlardır" dedi.

AHENK Projesi kapsamında Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde 66 okuldan 9.554 öğrencinin katıldığı bilimsel, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlerin yeraldığı, "2. Korkuteli Eğitim Şenliği" düzenlendi. Öğrencilerinin resim, müzik, el işçiliği, halı dokuma, sportif etkinlikler gibi birçok çalışmanın sergilendiği şenliğe Vali Ersin Yazıcı, Korkuteli Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu, Elmalı Kaymakamı Faruk Erdem, Finike Kaymakamı Musa Kazım Çelik, Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Burhanettin Erdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Tak ve çok sayıda öğretmen ile öğrenci katıldı.

GENÇLERİN ÖZGÜVENLERİNİ YÜKSELTECEK ETKİNLİK

Bu yıl 2'ncisi düzenlenen şenliğin açılış kurdelesini kesen Vali Yazıcı, daha sonra protokol üyeleriyle stantları gezerek öğrencilerle sohbet edip çalışmalar hakkında bilgi aldı. Stantları ziyareti sırasında çocukların yaptığı çalışmaları yakından inceleyen Vali Yazıcı, gençlerin yaptıkları başarılı işleri sergilemeleri ve kendilerine olan özgüvenlerini yükseltmeleri açısından etkinliğin önemine dikkat çekti. 11 Haziran'a kadar devam edecek olan şenliğin önemini vurgulayan Vali Yazıcı, "Eğitimde nitelik ve kaliteyi artırmak amacıyla başlattığımız AHENK Projemiz kapsamında çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Şenliğimizde, anaokulundan liseye kadar 66 okuldan 9.554 öğrencimiz 135 stantta bir yıl boyunca yaptıkları etkinlikleri, ortaya çıkardıkları ürünleri sergileme imkânı buluyorlar. Müzikten tarihe, sağlıktan kimyaya her alanda serginin olduğu stantları büyük bir keyifle gezdik. Etkinlik tam bir şenlik havasında geçiyor ve gençlerimiz burada kendi yaptıkları ürünleri tanıtma fırsatı buluyor. Bu anlamda da çok önemli bir etkinlik" şeklinde konuştu.

Vali Yazıcı, etkinlikler kapsamında açılan kitap fuarına da dikkat çekti. Çocuklar ve gençlerle bir araya geldiği programların kendini mutlu ettiğini aktaran Vali Yazıcı, "Çocuklarımızın mutlu olduğu ve çocuklarımızın yüzünün güldüğü alanlar en güzel alanlardır. Okullarımızda da yaptığımız projeler ve etkinliklerle çocuklarımızın yüzlerini güldürmeye ve onları mutlu etmeye gayret ediyoruz. Tüm çalışmalarımız, çocuklarımızın yüzlerini güldürmek ve onları iyi bir eğitimle geleceğe hazırlamak için" dedi.

FOTOĞRAFLI

Vali Yazıcı, Korkuteli Eğitim Şenliği'nde

DHA

Bu haber toplam 223 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.