Ulaştırma Bakanına otoyol sorusu

Ulaştırma Bakanına otoyol sorusu

Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na yazılı olarak cevaplanması talebiyle önemli sorular yöneltti.

A+A-
Şerafettin Kılıç'ın verdiği soru önergesi, Antalya'nın mevcut altyapı ve kara ulaşım yollarının yetersizliği konusuna dikkat çekiyor. Özellikle, Antalya ile doğu ilçeleri, Doğu Akdeniz, Güneydoğu ve Ortadoğu'yu bağlayan D-400 karayolunun Alanya'ya kadar olan kesiminde yaşanan yoğunluk, zaman ve enerji kaybına neden oluyor.
 
Kılıç, daha önce yapımı duyurulan Antalya-Alanya Otoyolu'nun inşaatına ne zaman başlanacağını sorguladı. Bu doğrultuda Bakan Uraloğlu'na yöneltilen sorular şöyle:
 
Trafik Yoğunluğunu Azaltacak Çalışmalar: Bahse konu güzergâhta trafik yoğunluğunu azaltmak adına planlanan başka bir çalışma var mıdır?
 
Otoyol Yapımının Başlama Tarihi: Otoyolun ihalesi 16 Aralık 2023 tarihinde yapılmasına rağmen yapım işi neden halen başlatılmamıştır? Otoyol ne zaman faal hale gelecektir?
 
İhaleyi Kazanan Şirketin Sessizliği: İhaleyi kazanan Limak AŞ neden sessiz durmaktadır?
 
Yol Ücreti ve Maliyetler: Vatandaşlarımız bu yolu ücretli mi kullanacaktır? Ücretli olacaksa bedeli ne kadar olacaktır?
 
Günlük Araç Geçiş Garantisinin Belirlenmesi: Günlük araç geçiş garantisinin 45 bin araç olduğu doğru mudur? Geçiş garanti sayısı neye göre belirlenmiştir?
 
Şerafettin Kılıç, Antalya'nın hem yerleşik nüfusu hem de turistik misafirleri için kritik öneme sahip olan bu projeyle ilgili net ve tatmin edici cevaplar beklediğini belirtti.

Bu haber toplam 1083 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.