Türkiye'nin geleceğinin gençlerin omuzlarında !

Türkiye'nin geleceğinin gençlerin omuzlarında !

Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni gerçekleştirildi.

A+A-
Törende Bakan Kacır, İlk Türk astronot Alper Gezeravcı ile yeryüzüne indikten sonraki ilk telefon görüşmesini gerçekleştirdi. Öğrencilerin temel bilimler ve bilgisayar alanlarına ilgilerini artırmak, özel eğitim olanakları sağlamak amacıyla düzenlenen törene Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Antalya Vali Hulusi Şahin, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve diğer katılımcılar iştirak etti.
 
Törenin açılış konuşmasını yapan Bakan Kacır, Alper Gezeravcı'ya teşekkürlerini sunarken, gençlerin Türkiye'yi uzay görevlerinde temsil edeceklerine olan inancını dile getirdi. Akademik altyapının güçlendirilmesi ve gençlerin bilim olimpiyatlarında başarılarının desteklenmesine vurgu yaptı. Vali Şahin ise gençlerin Türkiye'nin geleceğini şekillendirecekleri inancını ifade etti. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, gençlerin başarılarına değinirken, bilim olimpiyatlarına katılanların sayısının artacağına inandığını belirtti. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan da gençlerin başarılarına vurgu yaparak, Türkiye'nin geleceğinin gençlerin omuzlarında olduğunu ifade etti.
 
Törenin sonunda, ulusal düzeyde madalya kazanan 192 öğrenciye ve uluslararası/bölgesel olimpiyatlarda 75 madalya ve 4 mansiyon ödülü kazanan 47 öğrenciye ödülleri takdim edildi. Tören toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bu haber toplam 791 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.