Trafikte bisikletlilerin varlığına dikkat çekmek için 2 bin 800 kilometre pedal çevirecek

Trafikte bisikletlilerin varlığına dikkat çekmek için 2 bin 800 kilometre pedal çevirecek

İSTANBUL'da yaşayan üniversite öğrencisi Can Niyazi Bad (26), trafik kazalarında hayatını kaybeden bisikletlilere ve trafikte bisikletlilerin de var olduğuna...

A+A-

İSTANBUL'da yaşayan üniversite öğrencisi Can Niyazi Bad (26), trafik kazalarında hayatını kaybeden bisikletlilere ve trafikte bisikletlilerin de var olduğuna dikkat çekmek için İstanbul'dan Diyarbakır'a kadar 2 bin 800 kilometre pedal çevirmeyi hedefliyor.

Üniversite öğrencisi Can Niyazi Bad, trafikte motorlu araç sürücülerinin bisikletlilerin varlığını anlamalarına ve trafik kazalarında yaşanan bisikletli ölümlerine dikkat çekmek amacıyla 9 Ekim'de Türkiye turu için İstanbul'dan yola çıktı. Diyarbakır'a kadar pedal çevirerek 2 bin 800 kilometre gitmeyi hedefleyen Bad, vardığı şehirlerde de bisikletlilerle ve kazalarda hayatını kaybeden bisikletlilerin aileleriyle buluşuyor.

Geçen hafta Antalya'ya gelen Can Niyazi Bad, Antalya Bisiklet Sevenler Grubu ile bir araya gelip bisiklet turuna katıldı. Gruptakilerle dayanışma içinde olmak istediğini belirten Bad, Antalya'dan yola çıktıktan 1,5 ay sonra Diyarbakır'a varıp turunu tamamlamayı hedefliyor.

'BİSİKLETİ TRAFİKTE VAR ETMEMİZ GEREKİYOR'

Bisikletlilerin trafikte yaşadıkları sıkıntıları dile getiren Can Niyazi Bad, "Bisikletlilerin trafikte kanunen var olduğunu göstermek için bu tura başladım. Trafikte bisikletin de bir motorlu araç gibi gözükmesi gerekiyor. Bisikleti trafikte var etmemiz gerekiyor. Bisikletli arkadaşlarımız arasındaki dayanışmayı da artırmamız gerekiyor. Çok fazla bisikletli arkadaşımız ölüyor ve biz bir şey yapamıyoruz. Bu sorunun temeli nedir diye yola çıktım" dedi.

FOTOĞRAFLI

Trafikte bisikletlilerin varlığına dikkat çekmek için 2 bin 800 kilometre pedal çevirecek

DHA

Bu haber toplam 261 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.