THK, bağışları deprem bölgesine gönderecek

THK, bağışları deprem bölgesine gönderecek

KAHRAMANMARAŞ'ta yaşanan ve asrın felaketi olarak tanımlanan 7.7 ve 7.6'lık depremlerin ardından sivil toplum kuruluşlarının bölgeye yönelik yardım çalışmaları...

A+A-

KAHRAMANMARAŞ'ta yaşanan ve asrın felaketi olarak tanımlanan 7.7 ve 7.6'lık depremlerin ardından sivil toplum kuruluşlarının bölgeye yönelik yardım çalışmaları devam ediyor. Türk Hava Kurumu'nun (THK) bu sene toplayacağı fitre ve zekat bağışlarının depremzedelere verileceği bildirildi.

THK Manavgat Şube Başkanı Hasan Arslan, toplanacak olan fitre ve zekat gelirleriyle ilgili Kaymakam Abdulkadir Demir'e bilgi verdi. THK'nın her sene topladığı fitre ve zekat gelirleriyle ülkemizde gençlere havacılığın aşılanması için çalışmalar yapıldığını anlatan Başkan Arslan, "Ancak bu sene ülke olarak çok acı günler yaşadık. Kahramanmaraş merkezli depremlerden 11 ilde 13 milyon vatandaşımız etkilendi. Binlerce konut yıkıldı. Devlet olarak bölgede yaşayan vatandaşlarımızın yaraları sarılmaya çalışılıyor. Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı'nca depremzedelere bir nebze olsun katkıda bulunabilmek amacıyla her yıl Ramazan ayında toplanan fitre- zekat ve bağışların yüzde 60'lık bölümünü depremzedelere verilmesi kararı alındı. Bu sene bize gelen yüzde 60'ını depremzedelere göndereceğiz" dedi. Başkan Arslan, kalan bağışların ise gençlere havacılığın sevdirilmesi için düzenlenen çalışmalarda kullanılacağını kaydetti.

Manavgat Kaymakamı Abdulkadir Demir de THK'nın yaptığı çalışmaların çok olumlu olduğunu belirterek, bu sene yaşanan deprem felaketinin ardından toplanan bağışların yüzde 60 gibi önemli bir kısmının depremzedelerin ihtiyaçları için kullanılacak olmasının takdire şayan olduğunu ifade etti.

FOTOĞRAFLI

THK, bağışları deprem bölgesine gönderecek

DHA

Bu haber toplam 211 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.