Serik Bilim Festivali başladı

Serik Bilim Festivali başladı

Serik Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı iş birliğinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Boğazkent Beachpark Serik Belediyesi Tesisleri'nde...

A+A-

ANTALYA'nın Serik ilçesinde düzenlenen Serik Bilim Festivali başladı.

Serik Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı iş birliğinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Boğazkent Beachpark Serik Belediyesi Tesisleri'nde düzenlenen festivalin açılışına Serik Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Enver Aputkan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ayhan Aktürk, Emniyet Müdürü Mehmet Tatar, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Korkut, Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, daire müdürleri, STK başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Kaymakam Cemal Şahin, Serik Bilim Festivali'ndeki çalışmaları çok önemsediklerini ve bu çalışmaların devamının geleceğini, yeni projelerin hayata geçirileceğine gönülden inandıklarını söyledi. Hayata bilimsel açıdan bakabilen, bilimi üretime dönüştürebilen, iş birliği içerisinde bilimsel faaliyetlerde yer alabilen yeni nesiller yetiştirilmesinde üniversite hocaları ve öğretmenlerin katkısının çok büyük olduğunu belirten Şahin, "3 gün boyunca gerçekleştirilecek çalışmaların ülke çapında yeni çalışmalara zemin hazırlayacağı muhakkaktır" dedi.

Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, "İmkanlar doğrultusunda okullarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bundan sonra da devam edecektir. Bilim Festivali'ne katılan öğrencilerin ve misafirlerin yeni deneyimler elde edeceklerini biliyoruz" diye konuştu.

Festivale katkı sağlayanlara Kaymakam Şahin ve Belediye Başkanı Aputkan tarafından plaket verildi.

JANDARMANIN KÖPEKLERİ İLGİ ÇEKTİ

Festivalde Serik İlçe Jandarma Komutanlığı arama kurtarma köpeği "Ocak" ile iz takip köpeği "Taç', yaptıkları gösterilerle öğrencilerin ilgi odağı oldu. İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerince öğrencilere kask kullanımı konusunda açıklamalarda bulunuldu. Kamu kurum ve kuruluşları ile okulların katılımıyla 45 atölye, güneş ve gökyüzü gözlemi, bilim otobüsü, planetaryum, sportif faaliyetler, çocuk oyunlarından oluşan 200 etkinliğin yer aldığı festivale katılan öğrenciler halat çekme, çuval yarışı gibi çeşitli oyunlarla eğlendi.

FOTOĞRAFLI

Serik Bilim Festivali başladı

DHA

Bu haber toplam 206 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.