Sandıklı'dan Amasya'ya dev minare alemi

Sandıklı'dan Amasya'ya dev minare alemi

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesinde 3 kuşaktık bakırcılıkla uğraşan Üstün ailesi tarafından hazırlanan dev minare alemi, Amasya Suluova ilçesindeki...

A+A-

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesinde 3 kuşaktık bakırcılıkla uğraşan Üstün ailesi tarafından hazırlanan dev minare alemi, Amasya Suluova ilçesindeki Şeker Camisi'ni süsleyecek.

İlçede 3 kuşaktır dededen toruna bakırcılık ile uğraşan Ali ve Alper Üstün kardeşler, yaklaşık 1,5 aylık çalışma sonunda 2 metre kazan çapı, 350 kilogram ağırlığında ve 5 metre 30 santimetre yüksekliğinde minare alemi yaptı. Üstün kardeşler, el işçiliğiyla bakırdan hazırladıkları alemi Amasya'nın Suluova ilçesindeki Şeker Camisi'ne gönderdi.

Yaptıkları alemleri yurt içi ve yurt dışından talep edenlere gönderdiklerini ifade eden Ali Üstün, "Yaklaşık 1,5 aydır 4 kişinin çalışmasıyla tamamen el işçiliği olan bu alemi yaptık. Yurt içinde birçok ilimize alem yaptık. ABD, Almanya gibi ülkelere de yaptığımız ürünleri gönderiyoruz. Tamamen el işçiliğile, çekiç ve örs kullanarak ürünlerimizi hazırlıyoruz" dedi.

Aile mesleğini devam ettirdiklerini dile getiren Alper Üstün ise şunları söyledi:

FOTOĞRAFLI

Sandıklı'dan Amasya'ya dev minare alemi

DHA

Bu haber toplam 156 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.