Saklıkent'te sezon 1 ay uzadı

Saklıkent'te sezon 1 ay uzadı

ANTALYA Saklıkent Kayak Merkezi'ndeki kar kalınlığı, son yağışlarla birlikte 2 metreye ulaştı.

A+A-

ANTALYA Saklıkent Kayak Merkezi'ndeki kar kalınlığı, son yağışlarla birlikte 2 metreye ulaştı. Önceki yıllarda nisan ayı ortalarında kayak sezonunun kapandığı zirvede, bu yıl mayıs ayına kadar sezonun uzaması bekleniyor.

Konyaaltı Sahili'ne 45 dakika uzaklıktaki Beydağları üzerine kurulu Saklıkent Kayak Merkezi'nde kar, geçen yıla göre bu yıl 1 ay gecikmeli yağdı. Saklıkent'te 2019'da 82, 2020'de 74, geçen sene ise 68 santimetre ölçülen en yüksek kar kalınlığı, bu yıl Ocak ayında 1 metre 15 santimetre olarak kayıtlara geçti. Son yağışlarla birlikte kar kalınlığı yüksek noktalarda 2 metreye ulaştı.

Bakırlıtepe mevkisinde, 1971'de dönemin valisi Hüseyin Öğütçen öncülüğünde kurulan merkezde pistlerdeki kar bastırılarak, kayak sezonu açıldı, yerli ve yabancı turistler kayak yapmaya başladı. Sahilde güneşin ve denizin keyfini çıkaran turistler, sadece 50 kilometre uzaklıktaki kayak merkezinde kızak kayıp, kayak ve snowboard yapabiliyor.

Telesiyejlerle pistin zirvesine ulaşan tatilciler, 4500 ve 3200 metrelik pistlerde kayarak, vakit geçiriyor. Önceki yıllarda aralık ayında başlayan kayak sezonu, nisan ayının ilk haftası gibi kapanıyordu. Son yağışlarla birlikte sezon da uzamış oldu.

FOTOĞRAFLI

 

Saklıkent'te sezon 1 ay uzadı

DHA

Bu haber toplam 193 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.