'Remisyondaki kanser hastaları oruç tutabilir'

'Remisyondaki kanser hastaları oruç tutabilir'

AKDENİZ Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Karaca, "Kemoterapi ve immünoterapi tedavisi alan hastalarda bol sıvı tüketilmesi son...

A+A-

AKDENİZ Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Karaca, "Kemoterapi ve immünoterapi tedavisi alan hastalarda bol sıvı tüketilmesi son derece önemlidir. Aktif tedavi alanların oruç tutmaları önerilmemektedir. Ama tedavisi tamamlanmış, hastalıksız takip edilen remisyondaki kanser hastaları oruçlarını tutabilirler, koruyucu ilaçlarını sahur ve iftarda alabilirler" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi iç hastalıkları ve tıbbi onkoloji (kanser) uzmanı Doç. Dr. Mustafa Karaca, kanser hastalarının oruç tutup tutamayacağıyla ilgili bilgi verdi. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte hastalardan "Hocam oruç tutabilir miyim?" sorularının geldiğini belirten Doç. Dr. Karaca, "Son yıllarda aralıklı oruç diyetinin sağladığı faydalar tüm dünyada görülmeye başlanmasıyla birlikte dinimiz açısından kutsal ibadetler içerisinde yer alan oruç ibadetinin de sağlık üzerine bir takım faydaları çok sayıda bilimsel çalışmalarla gösterilmiştir" dedi.

'AKTİF TEDAVİ ALANLARIN ORUÇ TUTMALARI ÖNERİLMEMEKTEDİR'

FOTOĞRAFLI

DHA

Bu haber toplam 179 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.