Polisten “Sahil Rüzgarı-2”  operasyonu

Polisten “Sahil Rüzgarı-2” operasyonu

9 turizm ilinde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda, suç örgütüne üye 186 kişiye operasyon başlatıldı.

A+A-

Turizm sezonu öncesi yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği sahil şeridi illerde ve turistik diğer şehirleri de kapsayan 8 ilde eş zamanlı Sahil Rüzgarı operasyonu gerçekleştirilmişti. İçişleri Bakanlığı aynı minvalde 9 ili kapsayan “Sahil Rüzgarı-2” operasyonu başlatıldığını duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Yetkili İl Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda ve KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; yine aynı minvalde sahil şeridi illerimizi ve turistik diğer büyükşehirlerimizi de kapsayacak şekilde “Sahil Rüzgarı-2” kod adlı operasyon başlattı.
9 ilimizde yürütülen çalışmalar neticesinde yapılan tespitler kapsamında; Antalya’da 12, Aydın’da 10, Adana’da 22, Bursa’da 37, Çanakkale’de 3, İzmir’de 74, Kocaeli’de 3, Mersin’de 7 ve Muğla’da 18 şüpheli şahıs olmak üzere; Yerel ve bölgesel olarak organize suç örgütü faaliyetlerinde bulunan, suç örgütlerine silah temini gerçekleştirdikleri tespit edilen, Aralarında DSİ’de çalışan 1 tekniker memurun da bulunduğu toplam 186 hedef şahsa yönelik 05.10.2021 tarihinde saat: 06.00’da eş zamanlı planlı operasyonlar yapıldı.
Söz konusu operasyonlar neticesinde; 143 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. 43 şüpheli şahsı yakalama çalışmaları devam ediyor. Operasyonlar kapsamında yapılan aramalarda; 28 adet tabanca, 12 adet tüfek, bin 875 adet fişek, 1 adet pala, çok sayıda silah parçası, 30 adet sentetik hap, muhtelif miktarda metamfetamin ve çok sayıda çek ve senet ele geçirildi.”


Bu haber toplam 319 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.