Özel bireyler kahkaha attı

Özel bireyler kahkaha attı

ENGEL Tanımayanlar Spor Kulübü, özel bireyler ile yakınlarını neşeli şarkılar eşliğinde kahkaha yogasında buluşturdu.

A+A-

ENGEL Tanımayanlar Spor Kulübü, özel bireyler ile yakınlarını neşeli şarkılar eşliğinde kahkaha yogasında buluşturdu. Bireyler önce şarkı dinledi, ardından bol bol kahkaha attı.

Kepez Belediyesi Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde gerçekleşen "Ruhumuzun Motifleri" adlı etkilikte Antalya'nın ses sanatçılarından Onur Nugay sahne aldı. Nugay, özel bireyler ile aileleri için neşeli şarkılar seslendirdi. Nugay, yorumladığı şarkılarla izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.

Etkinlikte, "Kahkaha Yogası" adlı basılı eseri de bulunan ve "kahkaha elçisi" unvanına sahip Kahkaha Yogası Eğitmeni Eser Mutlu, özel bireyler ile anne babalarına, kardeşlerine "Kahkaha Yogasıyla Duygu Yöntemi" başlıklı bir sunum yaptı. Mutlu, "kahkaha yogasının" önemini anlattı.

HEP GÜLMEK ÖMRÜ UZATIYOR

Eser Mutlu, dünya genelinde özellikle kanser hastaları için destek terapi olarak uygulanan "kahkaha terapisi'nin insan bedenine birçok faydası olduğuna da değindi. Mutlu, "Gülmek ömrü uzatır, stresi azaltır, kalbe iyi gelir, bağışıklığı güçlendirir, kasları çalıştırır, olumsuzluklarla baş etmemizi sağlar, sindirimi kolaylaştır ve en önemlisi de ruh halimizi düzenler. "Kahkaha atmak" ise bu faydaları kat kat artırır. Herkes her gün bol, bol kahkaha atmalı" dedi.

Kahkahaya dezavantajlı grupların, mülteci ailelerin, cezaevlerindeki mahkûmların, sığınma evlerinde yaşayan insanların ve hastaların daha çok ihtiyaçları olduğuna da vurgu yapıldı.

Engel Tanımayanlar Spor Kulübü Başkanı Hilal Gönenç özel bireylerin ve annelerinin birlikte eğitimlerine önem verdiklerine vurgu yaptı, katılımcılara plaket sunup teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Özel bireyler kahkaha attı

DHA

Bu haber toplam 121 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.