Operada 'Çanakkale Zaferi'

Operada 'Çanakkale Zaferi'

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nce (Antalya DOB) Çanakkale Zaferi'nin 108. yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale şehitleri,...

A+A-

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nce (Antalya DOB) Çanakkale Zaferi'nin 108. yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale şehitleri, "Bu Vatan Bizim" sahne kantatı ile anıldı.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki opera sahnesinde gerçekleşen konserde soprano Semiha Derya Boran, tenor Burak Pektaş ve bas Engin Suna solist olarak sahne aldı. Başkemancılığı Elvan Şekercioğlu yaparken, Antalya DOB orkestrasını şef Ömer Yöndem, koroyu da şef Mahir Seyrek yönetti.

Kıvanç Tepe tarafından Atatürk ve silah arkadaşları ile Milli Mücadele sırasında şehit düşen askerler anısına bestelenen ve "Yaşamaz Ölümü Göze Alamayan', "Bir Hilal Uğruna', "Kendini Tarihe Verenler" adlı üç bölümden oluşan eserin kompozisyonlarını Orhan Şaik Gökyay, Necmettin Halil Onan oluşturdu. Mehmet Akif Ersoy ile Nazım Hikmet'in şiirleri ise Emre Akyurt'un sesi ile hayat duldu. Konserin sonunda solist sanatçılar, orkestra ve koro üyeleri dakikalarca ayakta alkışlandı.

FOTOĞRAFLI

Operada 'Çanakkale Zaferi'

DHA

Bu haber toplam 173 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.