Nurgül Şahballı'dan yeni yıla yeni albüm

Nurgül Şahballı'dan yeni yıla yeni albüm

Türk Halk Müziği sanatçısı Nurgül Şahballı, yılbaşında çıkaracağı yeni albümünün hazırlıklarını tamamladı.  Yeni albümüne “Türküler Bizi Söyler” adını veren usta yorumcunun müzik yönetmenliğini, ünlü Türk Halk Müziği Sanatçısı Nurullah Akçayır yaptı. 

A+A-
ASLINA UYGUN İCRA EDİLDİ
 
 Yeni albümünde birbirinden güzel altı türküye sesiyle hayat veren Nurgül Şahballı, yeni albümü hakkında bilgiler aktardı.   “Yeni albümümüzü yoğun çalışmalarımız neticesinde tamamladık. Kısmet olursa 6 Ocak’ta tüm dijital platformlarda yayınlamayı planlıyoruz” diyen Nurgül Şahballı,  “ Albümde yer alan türkülerimizi özenle seçtik ve çalışmalarımızı çok titiz bir biçimde gerçekleştirdik.  Benim için de çok güzel ve farklı bir çalışma oldu. Albümümün müzik yönetmenliğini usta sanatçı ağabeyim Nurullah Akçayır  yaptı.  Bu albümde klasikleşen 2 türkünün aranjelerini uzun yıllar birlikte çalıştığımız Yalçın Duran yaptı. Dillerden düşmeyen ve klasikleşen halk müziklerimizi aslına uygun bir biçimde icra ettik.  Günümüzde maalesef türkülerimiz aslına uygun okunmuyor.  Özellikle anonimleşen türkülerimizin aslına uygun biçimde icrası konusunda özel bir çalışma gerçekleştirdik. Bu albümde kıymetli babam Hilmi Şahballı ile de birlikte çalıştık.  Kendisi kahraman askerlerimiz için yazıp bestelediği Bizim Mehmetçikler” şarkısına bu albüm için düet yaptı” ifadelerini kullandı. 
 
GURUR VE HEYECAN BİRARADA
 
Türk Halk Müziği Sanatçısı Nurullah Akçayır stüdyo çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. Çalışmaların 2 aylık titiz bir süreçten sonra tamamlandığını söyleyen Akçayır,  "Nurgül Şahballı yıllardır halk müziğine olan sevdasıyla ve usta bir halk ozanı ağabeyimden aldığı feyizle, güzel yorumu ile türkülerimizi havalandırmaktadır. Bu noktada benim de müzik yönetmenliğini yaptığım, yine güzel ezgilerin yer aldığı, bir çalışmaya imza attık. Ve çok yakında sizlerle buluşturmanın haklı gururunu ve heyecanını yaşıyoruz" diye konuştu! 
 
 

Bu haber toplam 3862 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.