'Mucize bebek' Ömer Özkan, 3 yaşında

'Mucize bebek' Ömer Özkan, 3 yaşında

DÜNYADA ilk kez kadavradan rahim nakli yapılan Derya Sert'in (35) dünyaya getirdiği "mucize bebek" Ömer Özkan Sert, 3'üncü doğum gününü kutladı.

A+A-

DÜNYADA ilk kez kadavradan rahim nakli yapılan Derya Sert'in (35) dünyaya getirdiği "mucize bebek" Ömer Özkan Sert, 3'üncü doğum gününü kutladı. Çok mutlu olduğunu belirten anne Sert, "Allah'a çok şükürler olsun. Teknoloji ve bilim gelişti. Her şeyden önce inanmak gerekiyor" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 8 Ağustos 2011'de Derya Sert'e, kadavradan rahim nakli yaptı. Dünyada ilk kez yapılan nakil sonrası Sert, 4 Haziran 2020'de dünyaya bir bebek getirdi. Hamileliğinin 28'inci haftasında, 760 gram ağırlığında doğan "mucize bebeğe', doktoru Ömer Özkan'ın ismi verildi. Dün 3 yaşına giren Ömer Özkan, doğum gününü Mersin'de ailesi ile birlikte kutladı.

'HER ŞEY VAKTİNİ BEKLER'

Derya Sert, herkesin annelik duygusunu tatmasını istediğini anlattı. Sert, "Oğlumun 3'üncü yaşını kutladık. Çok mutluyuz. Allah'a çok şükürler olsun. Başta Prof. Dr. Ömer Özkan ve Prof. Dr. Özlenen Özkan olmak üzere tüm doktorlarımızdan Allah razı olsun. Arkamızda ve yanımızda olanlara minnettarım. Karşımızda olanlara minnet duyuyorum. Çünkü onlar karşımızda durmasa, inatlaşmasa belki bu noktaya gelemezdik" dedi.

FOTOĞRAFLI

'Mucize bebek' Ömer Özkan, 3 yaşında

DHA

Bu haber toplam 161 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.