Kepez Antalya’nın sağlığına iyi bakıyor

Kepez Antalya’nın sağlığına iyi bakıyor

Kepez Belediyesi, mobil sağlık uygulamasıyla Antalya'nın 19 ilçesine ücretsiz kanser ve göz sağlığı taraması hizmeti sunarak önemli bir sağlık hizmeti ağı oluşturuyor.

A+A-

Bugüne kadar mobil sağlık merkezinde 13 bin 848 kadına kanser, 25 bin 402 vatandaşa da göz sağlığı taraması yapıldı.

Kepez ilçesi, sağlık alanında yapılan tesisler ve hizmetlerle Antalya'nın önemli bir sağlık merkezi haline geldi. Kepez Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü'nün çabaları, sağlık tesislerindeki gelişmeler ve belediyenin arsa tahsisleriyle ilçeye, Antalya Şehir Hastanesi, Kepez Devlet Hastanesi, Antalya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile Antalya Halk Sağlığı Laboratuvarı gibi önemli yatırımlar kazandırdı.

Kepez Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde, son 15 yılda ilçeye 41 Aile Sağlığı Merkezi ile 7 farklı noktaya 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu inşa edildi. Ayrıca, günde ortalama 1500 ile 1700 kişiye sağlık hizmeti sunan Kepez Belediyesi Sağlık Merkezi, Başkan Tütüncü döneminin başarılı sosyal belediyecilik projelerinden biri oldu.

Başkan Tütüncü, ilçenin sağlık alanındaki başarısını mobil sağlık merkezi uygulamasıyla Antalya'nın 19 ilçesine de taşıdı. Kepez Belediyesi'nin mobil sağlık merkezi, tıbbi cihazlar ve sağlık görevlileriyle donatılarak 2020 yılından itibaren ilçelere sağlık hizmeti götürmeye başladı.

Mobil sağlık merkezinde, sağlık hizmetlerine ulaşmakta zorluk çeken vatandaşlara ücretsiz kanser ve göz sağlığı taraması hizmeti sunuluyor. Taramalar, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştiriliyor. Son üç yılda mobil sağlık merkezinde 13 bin 848 kadının kanser, 25 bin 402 vatandaşın göz sağlığı taraması gerçekleştirildi.

2024 yılında mobil sağlık merkezinin ilk durağı Kemer ilçesi oldu. 7-8 Şubat tarihlerinde ilçenin Göynük ve Kuzdere mahallelerinde hizmet veren mobil sağlık merkezi, 9 Şubat Cuma günü ise Arslanbuçak Mahallesi'nde hizmet vermeye devam edecek. Kepez Belediyesi'nin bu önemli sağlık hizmeti, Antalya genelinde sağlık erişimini kolaylaştırarak önemli bir ihtiyacı karşılıyor.

Bu haber toplam 967 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.