Kentteki başarılı kadınlar, kız öğrencilere ilham kaynağı

Kentteki başarılı kadınlar, kız öğrencilere ilham kaynağı

UCİM Antalya İl Temsilciliği tarafından "Dünya Kız Çocukları Günü" dolayısıyla kentte yaşayan, mesleğinde başarılı kadınları kız öğrencilere...

A+A-

UCİM Antalya İl Temsilciliği tarafından "Dünya Kız Çocukları Günü" dolayısıyla kentte yaşayan, mesleğinde başarılı kadınları kız öğrencilere bir araya getirerek ilham kaynağı olmasını amaçlayan konferans düzenlendi. UCİM İl Temsilcisi Füsun Ergün Öztürk, "Her kız çocuğu geleceğin lideri, bilim insanı, sanatçısı veya değişim yaratıcısı olabilir. Onlara eşit fırsatlar sunarak, bu potansiyeli gerçeğe dönüştürmelerine katkı olmalıyız" dedi.

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Antalya Temsilciliği tarafından Tekelioğlu İl Halk Kütüphanesi'nde "Güçlü Kız Çocukları" konferansı düzenledi. Konferansa UCİM İl Temsilcisi Füsun Ergün Öztürk, UCİM gönüllüleri ve çok sayıda kız öğrenci katıldı. Konferansta Basketbol Antrenörü İrgecan Işık, taksi şoförü Meryem Akyol, mimar Bengü Olcay, müzik öğretmeni Burcu Yamaner, avukat Yağmur Türkoğlu ve avukat Neslihan Aslan, meslek tecrübelerini ve yaşam hikayelerini öğrencilere anlattı.

BAŞARILI KADINLARIN ÖYKÜLERİ KIZ ÇOCUKLARINA İLHAM OLUYOR

Konferansta konuşan UCİM İl Temsilcisi Füsun Ergün Öztürk, Dünya Kız Çocukları Günü'nün her yıl 11 Ekim'de dünya çapında kutlanan bir gün olduğunu belirterek, 2012'de Birleşmiş Milletler tarafından alınan kararla, kız çocuklarının cinsiyetlerinden dolayı maruz kaldığı eşitsizlik konusundaki farkındalığın artırılması amacıyla kutlanmaya başlandığını anlattı. Öztürk, "Çeşitli meslek dallarında hayatlarını idame ettiren, mücadele ruhu çok güçlü kadınlar sizlere ilham kaynağı olmak ister. Konferansımıza konuk olan başarılı kadınların yaşam öykülerinin keşfedilmesini ve kız öğrencilerimize farkındalık yaratılmasını amaçladık" dedi.

'TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTSİZLİĞİ VE CİNSEL İSTİSMARA KARSI BİR OLMA ZAMANI'

UCİM Derneği Temsilcileri olarak ortak bir mesaj verdiklerine dikkati çeken Füsun Ergün Öztürk, "Zaman toplumsal cinsiyet eşitliği ve cinsel istismara karşı birlik olma zamanıdır. Toplumsal cinsiyet eşitliği, sadece bir insan hakkı meselesi değil, aynı zamanda daha adil, sürdürülebilir ve barış dolu bir dünya inşa etmek için gerekliliktir. Kız çocuklarına eşit fırsatlar sunmak, onların geleceğini ve toplumlarımızın geleceğini güçlendirmek demektir. Eğitim, sağlık hizmetleri ve liderlik pozisyonları gibi alanlarda cinsiyet ayrımcılığına son vermek için birlikte çalışmalıyız. UCİM olarak cinsiyet temelli şiddeti önlemek ve kız çocuklarını güvende tutmak için çalışmalar yapılmasının artırılmasını umuyoruz. Kız çocuklarının cinsel istismarına karşı daha hassas ve bilinçli hale getirmeye çaba göstermenin önemini vurgulamak da istiyoruz. Cinsel istismara karşı sıfır tolerans ilkesini benimsemeliyiz. Kız çocuklarının cinsel istismara uğraması kabul edilemez ve bu tür suçlarla mücadele etmek hepimizin sorumluluğundadır. Bilinçli olmalı, suçluları adalete teslim etmeli ve kahraman çocuklarımıza her türlü desteği sağlamalıyız" diye konuştu.

'KIZ ÇOCUKLARININ HAKKINI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Dünya Kız Çocukları Gününde birlikte hareket ederek değişimin başlatılması gerektiğine vurgu yapan Öztürk, "Toplumsal cinsiyet eşitliği ve cinsel istismara karşı mücadelede birlikte çalışarak, daha adil, güvenli ve eşit bir dünya inşa edebiliriz. Kız çocuklarının haklarına saygı göstermek, insan haklarını savunmak anlamına gelir ve bu mücadelede birlikte hareket ederek başarabiliriz. Unutmayalım ki, her kız çocuğu geleceğin lideri, bilim insanı, sanatçısı veya değişim yaratıcısı olabilir. Onlara eşit fırsatlar sunarak, bu potansiyeli gerçeğe dönüştürmelerine katkı olmalıyız. UCİM Derneği olarak, dünya genelindeki kız çocuklarının haklarına saygı göstermeye ve desteklemeye devam edeceğimizi taahhüt ediyoruz. Hep birlikte, daha eşit ve adil bir dünya için çalışmaya devam edelim" dedi.

FOTOĞRAFLI

Kentteki başarılı kadınlar, kız öğrencilere ilham kaynağı

DHA

Bu haber toplam 132 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.