Kadınlar depremzede için çalıştı

Kadınlar depremzede için çalıştı

ANTALYA'daki bazı kadın kooperatifleri bir araya geldi, depremzede vatandaşların yararına satış stantları açtı.

A+A-

ANTALYA'daki bazı kadın kooperatifleri bir araya geldi, depremzede vatandaşların yararına satış stantları açtı. Sağlanan gelirin tamamı 50 depremzede aileye teslim edildi.

Muratpaşa Belediyesi'nin desteğiyle Erdal İnönü Parkı'nda bir araya gelen Oyalı Eller Girişimci Kadınlar Kooperatifi ile Çiğdem Çiçekleri Kadın Kooperatifi'nin üyeleri satış stantları açtı. Stantlarda el emeği çeşitli hediyelik, dekoratif süs eşyaları, örgü kıyafet ve oyuncaklar, kıyafet üstü aksesuarlar, takı tasarımlarının yanı sıra evlerde üretilmiş çeşitli yiyecek-içecekler satışa sunuldu.

BİRLİKTE SATIŞ YAPTILAR

Parkta oluşturulan kooperatif çarşısında 11 ilde yaşanan deprem felaketinden canlarını kurtarıp Antalya'ya gelen ailelerin kadınları stantların başına geçti, kooperatif üyeleriyle birlikte satış yaptı. Kadınlar, çorba ve pişi yapıp stantlardan alış veriş yapanlara ikram etti. Çocuklara da resim ve obje boyama eğitimi verildi.

GELİR 50 AİLEYE

Oyalı Eller Girişimci Kadınlar Kooperatifi Başkanı Esma Alaybeyoğlu ile Çiğdem Çiçekleri Kadın Kooperatifi Başkanı Çiğdem Bal, "Stantlarımızı şehrimizde misafir olarak kalan ya da yerleşen depremden zarar görmüş aileler yararına oluşturduk. Etkinliğimizden sağlanan gelir 50 aileye pay edildi. Ayrıca toplanan giysiler ile ev eşyaları da teslim edildi. Hep birlikte mutlu olduk. Kadın kooperatifleri olarak desteğiniz sürecek" dedi.

FOTOĞRAFLI

Kadınlar depremzede için çalıştı

DHA

Bu haber toplam 217 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.