Isparta'ya Deprem Şehitleri Ormanı

Isparta'ya Deprem Şehitleri Ormanı

ISPARTA'nın Atabey ilçesinde 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında 400 fidan toprakla buluşturularak, 6 Şubat Deprem...

A+A-

ISPARTA'nın Atabey ilçesinde 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında 400 fidan toprakla buluşturularak, 6 Şubat Deprem Şehitleri Ormanı oluşturuldu.

Atabey ilçesi Ovacık mevkisindeki törene Vali Aydın Baruş, Atabey Kaymakam Vekili Adem Çelik, Orman Bölge Müdürü Rifat Ataş, Isparta il ve Atabey ilçe protokol üyeleri, öğrenciler ve depremzede aileler katıldı. Dua edilmesiyle başlayan törende Vali Baruş da kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasına Orman Haftası kapsamında 6 Şubat tarihli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşların anılarını yaşatmak için bir araya geldiklerini söyleyerek başlayan Vali Baruş, "6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde 11 ilimizde 50 binin üzerinde kardeşimiz hayatını kaybetti, şehit oldular. Bu acı nesiller boyu milletimizin yüreğinde devam edecek. Sadece depremi yaşayanların kalplerinde değil, bütün Türkiye'nin kalbinde hayatını kaybeden kardeşlerimizin anıları yaşamaya devam edecek. Aramızda depremde Adıyaman'da hayatını kaybeden bir kardeşimizin anne ve babası da var. Onların acılarını görmek bizleri gerçekten üzüyor, yüreğimiz dağlanıyor. Ama kaybettiklerimizi bir taraftan hayırla yad ederken; geleceğe ilişkin umutlarımızı da çocuklarımız için, gençlerimiz için yeşertmek durumundayız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Isparta'ya Deprem Şehitleri Ormanı

DHA

Bu haber toplam 197 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.