Idyros Antik Kenti’nde kazılar başladı

Idyros Antik Kenti’nde kazılar başladı

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Idyros Antik Kenti'nde başlatılan kazı çalışmalarını yerinde denetledi.

A+A-
Başkan Topaloğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Antalya Müze Müdürlüğü çalışanlarına teşekkürlerini iletti. Ziyareti sırasında Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül ve Kemer Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Bilici de yanındaydı.
 
Idyros Antik Kenti'nin Kemer'in en önemli miraslarından biri olduğunu vurgulayan Başkan Topaloğlu, şunları belirtti: "Idyros Antik Kenti'nde kazı çalışmaları başladı. Bu çalışmayı başlatan Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy'a ve Antalya Müze Müdürümüze teşekkür ediyorum. Uzun bir süredir burada bir çalışma yapılıyordu ve bugün Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bu kazı çalışmalarına başladığını duyduğumuzda gerçekten çok mutlu olduk. Idyros Antik Kenti, Kemer için son derece değerli bir yerdir. Buraya gelen yerli ve yabancı misafirlerin Idyros'un geçmişini ve korunma sürecini görmesi önemlidir. Bu çalışma, Kemer'e büyük bir değer katacaktır. Emekleri geçen herkese teşekkür ediyorum. Sizleri kazı alanında görmekten memnuniyet duyuyoruz."
 
Kazı alanında çalışan arkeologlar, 4 yıllık bir program dahilinde 35 kişinin çalıştığını belirtti. Ayrıca, müze alanında sondaj çalışmalarının devam ettiğini ve balıkçı barınağı ile Idyros Antik Kenti arasında bir Roma köprüsü yapılacağını da açıkladılar.

Bu haber toplam 987 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.