Hocalı katliamı Alanya'da unutulmadı

Hocalı katliamı Alanya'da unutulmadı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) tarafından düzenlenen bir konferansta, "32. Yıl Dönümünde Hocalı Katliamı" adlı etkinlikte, Azerbaycan Sivil Toplum Kuruluşları Başkanı Emin Hasanlı tarafından Hocalı'da yaşanan Ermeni katliamı anlatıldı.

A+A-
ALKÜ, Türk ve İslam dünyasındaki önemli olayları detaylarıyla ele alan konferanslar düzenlemeye devam ediyor. Bu etkinlikte, 26 Şubat 1992'de Hocalı'da Ermeni güçlerinin kadın, çocuk ve yaşlı demeden gerçekleştirdiği katliamın kurbanlarına dair bilgiler öğrencilere aktarıldı. Konferansa ALKÜ Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu ve Prof. Dr. Mehmet Kılıç, ALKÜ Genel Sekreteri Dr. Sinan Kartal, dekanlar, daire başkanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler de katıldı.
 
Programın açılış konuşmasını yapan ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kılıç, Hocalı'daki trajediyi dünyaya duyurmaya devam edeceklerini belirtti. Kılıç, "Gönül Coğrafyası" kavramını kullanarak, tarihin bazı coğrafyalara dar geldiğini ifade etti ve Türk gençlerinin bu tür olayları önlemek için güçlü olması gerektiğini vurguladı.
 
Konuşmasında Türk dünyasının tüm şehitlerine rahmet dileyen Emin Hasanlı, Hocalı Katliamı öncesindeki durumu analiz etti. Hasanlı, Ermenilerin Türklere karşı tarih boyunca gerçekleştirdiği zulümleri anlattı ve Hocalı'daki vahşeti hatırlattı. Ayrıca, Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından yaşanan süreci detaylarıyla aktardı. Hasanlı, dünya kamuoyunun Hocalı'daki soykırımı görmezden geldiğini ve Ermenilere destek verdiğini belirtti.
 
Konferans sonunda, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan ve ALKÜ ailesine teşekkür eden Hasanlı'ya plaket ve teşekkür belgesi verildi. Konferansa katılanlar, fuaye alanında bulunan Hocalı katliamının belgeleri olan fotoğraf sergisini gezdiler.

Bu haber toplam 1496 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.