Havalimanında silahlı çatışma

Havalimanında silahlı çatışma

Meksika’nın başkenti Mexico City’de bulunan Uluslararası Havalimanı’nın 2. terminalinin önündeki döner kavşakta motosikletli 2 kişi siyah renkli zırhlı bir araca ateş açtı.

A+A-

Saldırı sonucu aracın şoförü dahil olmak üzere toplam 2 kişi yaralandı. Söz konusu araçta bulunan koruma da karşı ateş açtı. Koruma tarafından açılan ateşte ise saldırganlardan biri göğsünden, kolundan ve bacağından vurularak, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, araçtaki yaralılardan birini hastaneye sevk ederken, durumu daha iyi olan diğer yaralının tedavisini ise ambulansta yaptı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, motosikletliler aracın yolunu keserek ateş açarken, saldırganlar olay sonrası korumanın açtığı karşı ateş nedeniyle alev alan motosikleti bırakarak kaçtı.


Mexico City Güvenlik Bakanı Omar Garcia Harfuch da olayla ilgili yaptığı açıklamada, yaralı olarak ele geçirilen ve saldırgan olduğu düşünülen kişinin kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini doğruladı. Bakan Harfuch, yaralı haldeki 2 mağdurun ise iyi durumda olduklarını açıkladı. Havaalanında görevli polis ekipleri ve Ulusal Muhafızlar bölgede güvenlik kordonu oluşturdu. Olay yeri incelemesinde 1 adet silah ele geçirilirken, saldırının nedeninin henüz bilinmediği ifade edildi.


Bu haber toplam 9989 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.