Hastane sanat fabrikası gibi 

Hastane sanat fabrikası gibi 

ANTALYA Atatürk Devlet Hastanesi'nde "Dünya Ruh Sağlığı Günü', tedavi gören hastaların ürettiği rengarenk sanat çalışmalarının sergilenmesiyle kutlandı.

A+A-

ANTALYA Atatürk Devlet Hastanesi'nde "Dünya Ruh Sağlığı Günü', tedavi gören hastaların ürettiği rengarenk sanat çalışmalarının sergilenmesiyle kutlandı.

Hastalara sanat sevgisinin aşılandığı Antalya Atatürk Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, Azize Kahraman Halk Eğitimi Merkezi ile Çamlıbel Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde açılan el sanatları kurslarında üretilen çeşitli el sanatları çalışmaları, "Dünya Ruh Sağlığı Günü" etkinlikleri kapsamında görücüye çıkarıldı.

Hastane koridoru ve bahçesinde gerçekleşen "Dünya Ruh Sağlığı Günü" etkinliklerinin açılışını Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Recep Yıldırım, Toplum ve Ruh Sağlığı Birimi Sorumlusu Dr. Nugay Çoşkun, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hacer Nur Yüce, yardımcısı Dr. Saniye Gülatan, Azize Kahraman Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Devrim Akbaba ile Çiğdem Ötgen birlikte yaptı.

Uz. Dr. Recep Yıldırım, "Tüm insanlar beden ve ruh sağlığı içinde, insan onuruna yakışır bir şekilde yaşama hakkına sahiptir" dedi, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Atatürk Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde, psikotik veya bipolar bozukluğu tanısı konmuş 300'e yakın hastamız takip ediliyor. İlaçlara ek olarak psikososyal, gerekli durumlarda danışmanlık hizmetleri, öz bakım ve beslenme, el becerilerini artırmaya yönelik sanatsal eğitimler ile hastalarımızı toplumumuzun bir parçası haline getirmeyi amaçladık. Psikiyatrik rahatsızlıklar, diğer hastalıklarda olduğu gibi tedavi ve takip ile tamamen iyileşebiliyor, kontrol altına alınabiliniyor. Bu anlamda farkındalığı arttırmak için hastalarımızın yetenekleriyle edindikleri kazanımları sergileyerek sosyalleştiklerini, yeniden topluma kazandırıldıklarını kanıtlıyoruz. Bu tür sanatsal organizasyonlar, katılımcı hastaların sorumluluk bilincini benimseyebilmelerine, keyifli vakit geçirmelerine katkı sağlıyor."

BAŞHEKİM HASTALARI KUTLADI

Hastane koridorunda ve bahçede müzik öğretmeni Karaca Alkan ile tedavi gören öğrencilerinin müzik dinletisi eşliğinde açılan el sanatları sergilerine hasta ve hasta yakınlarının ilgisi oldukça yoğun oldu. Başhekim Uz. Dr. Recep Yıldırım, hayranlıkla incelediği eserlerin sahiplerine teşekkür etti, "Büyük işler başarmışsınız. Her biri birer sanat şaheseri olmuş. Hepinizi kutluyorum" dedi.

Başhekim Uz. Dr. Recep Yıldırım, Ruh Sağlığı Birimi Sorumlusu Dr. Nugay Çoşkun, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hacer Nur Yüce, "Dünya Ruh Sağlığı Günü'nü birlikte yaş pasta keserek kutladı.

Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören hastaların yeteneklerini ortaya çıkaran sanat çalışmalarında yağlıboya resim, seramik obje, takı tasarımı, örgü bebek, örgü çocuk kıyafeti, ahşap boyama, üç boyutlu tablo, duvar panosu, kapı, buzdolabı süsleri, masa örtüsü, duvar panosu gibi daha birçok çeşit eser yer aldı.

FOTOĞRAFLI

Hastane sanat fabrikası gibi 

DHA

Bu haber toplam 123 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.