GÜZELLİK İLGİ İSTER

GÜZELLİK İLGİ İSTER

İnsanoğlunun en değerli giysisi olan cilt, gerekli ilginin gösterilmesi halinde genç, parlak ve diri kalabiliyor. Yani güzellik ilgi istiyor. İşinin uzmanı merkezler işte bu ilgili sunuyor.

A+A-

 

En değerli giysiniz olan cildiniz için gerekli ilgiyi göstererek daha genç, parlak ve diri bir cilde sahip olabilirsiniz. Cildin ihtiyacı olan özeni belirli periyotlarda göstermek gerekiyor. Bu anlamda ihtiyaç duyulan şey ise tüm dermatolojik desteği sağlamak için son teknoloji cihazları, uzman doktor ve personeliyle tam donanımlı bir merkez. Antalya’da tam da bu ihtiyacı karşılayacak merkezlerden biri Palm Clinic Medikal Estetik merkezi. ‘Güzellik İlgi İster’ mottosuyla Konyaaltı Caddesi’nde faaliyet gösteren merkezin sahibi ve doktoru, Mustafa Reşat Oktay.

 

Güzellik kavramının altını dolduran en önemli etkenlerden birinin cilt bakımı olduğunu belirten Dr. Oktay’a göre, son yılların en popüler yöntemlerini uzman ellerle uygulamak ve cilde gözle görülür bir fark yaratmak için yarım saatle 1 saat vakit ayırmak yeterli. Cilt için yapılan bakımı belirli periyotlarda yinelemek gerektiğine de işaret eden Oktay, “Bilhassa yaz aylarında deniz suyu, güneş ışınları gibi birden fazla uyarıcıya maruz kalan cildiniz çok daha fazla kurur ve canlılığını yitirir. Yazın güneş ışınları nedeniyle ciltteki kırışıklık ve çizgiler derinleşir. Nemini kaybeden cilt, daha fazla kuruyarak canlılığını kaybedebilir. Kış aylarında da cildin giysiler altında daha fazla kapalı kalması ve soğuğa maruz kalması cildin kurumasına ve pul pul dökülmesine neden olabilir. Bunlar cildin ihtiyacı olan bakım ve nemi geri kazandırma işlemiyle hafifleyecektir” dedi.

 

HER CİLDE AYRI YÖNTEM

“Cildin sağlıklı bir görünüme sahip olabilmesi için gerekli olan bakımla lekelerden, kuruluk ve döküntü şikayetlerinden, cilt sarkmalarından, kırışıklıklardan, sivilce ve aknelerden kurtulabilirsiniz” diyen Dr. Reşat Oktay, “Her cilt tipi ve problemi için ayrı ayrı uygulanması gereken cilt bakım yöntemleri var ve kadın-erkek her yaştan birey için rahatlıkla uygulanabilir. Cilt tipinizi analiz ettirerek başlayacağınız işlemler, her bir işlem için ayrı bir yöntem ve mutlaka uzman eliyle uygulanmalıdır. Ciltte oluşan deformasyonları önemsemeyerek bu durumu ihmal ederseniz cildinizde çok daha kalıcı hasarlara yol açabilirsiniz. En kısa sürede en doğru müdahaleleri yaptırmak cildiniz için en doğru adım olacaktır” diye konuştu.

 

CİLT BAKIMI AŞAMALARI

Palm Clinic Medikal Estetik Merkezi hekimi Dr. Oktay, cilt bakım aşamalarını ise şöyle sıraladı:  “Cildinizin ihtiyacı olan bakım ve onarım için uygulanacak olan yöntemler cildinizin dermotolojik olarak analiz edilmesiyle başlar. Klasik bir cilt bakımı için uygulanacak olan en kısa ve etkili yöntem kişiden kişiye göre değişir. Günümüz teknolojisi ile aynı hızda ilerleyen yeni gelişmelerle birlikte de cildiniz için gerekli bakım devam ettirilir. Cildinizdeki yağ ve kir kalıntıları temizlenerek ilk adım tamamlanmış olur. Daha sonra cildinizde yer etmiş olan yağ dokuları ve sivilce gibi problemlerle savaşılır ve ciltten atılması sağlanır. Ciltteki ölü derinin atılması ve gözeneklerin açılması için peeling işlemi uygulanır. Son olarak da cildin ihtiyaç duyduğu nem cilde geri kazandırılır. Cildinizdeki her bir problem için uygulanacak olan yöntemler cildi rahatlatır, cildin ihtiyacı olan nemi geri kazanmasını sağlar ve erken yaşlanma belirtilerinden kurtulmanızı sağlar. Daha canlı ve parlak görünen bir ciltle birlikte yaz aylarının getirdiği yorgunluğu, kış aylarından kalan yoğunluğu atarak rahatlama imkanı elde edebilirsiniz.”

 

 

 

Bu haber toplam 2318 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.