Güzelleşeyim derken sağlığınızdan olmayın

Güzelleşeyim derken sağlığınızdan olmayın

Palm Clinic Medikal Estetik Merkezi sahibi Dr. Mustafa Reşat Oktay, internet üzerinden satılan sahte güzellik ürünleri ve ‘merdiven altı’ uygulamaların ‘telafisi zor’ tahribatlara yolaçabildiğini söyledi.

A+A-

Uluslararası Estetik Cerrahi Derneği'nin (ISAPS) Global Survey raporuna göre, Türkiye, dünyada en çok estetik cerrahi işlem yapılan 5’inci ülke oldu.  Cerrahi olmayan botoks, dolgu ve mezoterapilerin de yer aldığı enjekte edilebilen işlemler listesinde ise dünya dördüncüyüz. Bunlar arasında en fazla rağbet gösterilen uygulamalardan biri de botoks. Günümüzde kadınlar kadar erkeklerin de sıklıkla başvurduğu yöntemlerden biri olan botoks, ciltteki yaşlılık belirtilerinin önüne geçmek için gerçekleştirilen bir uygulama. Son dönemlerde bu tür uygulamalara talebin artması, olumlu olduğu kadar olumsuzlukları da beraberinde getirdi. ‘Merdiven altı’ tabir edilen mekanlar giderek artarken, internet ürerinden onaysız, ne olduğu bilinmeyen ürün satışlarında da adeta patlama yaşandı.

 

‘UZMANLIK VE DENEYİM ŞART’

İnternette menşei ne olduğu bilinmeyen ürünler arasında en fazla öne çıkanlar ise botoks ürünleri. Botoks,  diğer bir çok uygulamaya göre daha basit ve hafif bir estetik işlem olarak görülse de aslında yapılması uzmanlık ve deneyim gerektiriyor. Antalya’da faaliyet gösteren Palm Cilinic Medikal Estetik Merkezi sahibi Dr. Mustafa Reşat Oktay, Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerde uzmanlarca yapılmayan uygulamaların son derece riskli olduğunu söyledi. ‘Merdiven altı’ mekanlarda yapılan uygulamaların telafisi zor tahribatlara neden olabileceğini belirten Dr. Oktay, “Son zamanlarda bilhassa internet üzerinden estetik/güzellik ürünlerine ilişkin ilanların arttığını görüyoruz. Bunların önemli bir bölümünün menşei belli değil. Onay verilmemiş, içeriğinin gerçekte ne olduğu bilinmeyen ürünler. Kimi insanların bu ürünleri alıp uygulamayı kendi başlarına yaptıklarını duyuyoruz ki, bu son derece sakıncalı” dedi.

 

‘CAZİP FİYATLARA KANMAYIN’

Vatandaşların bu tür ürünlere cazip fiyatlarına kanarak itibar ettiğini vurgulayan Dr. Oktay, “Estetik işlemlerin ve bunlarda kullanılacak malzemelerin fiyatları aşağı yukarı aynıdır. Piyasadan çok daha düşük fiyatlar veren bir kliniğe gidiyorsanız sahte ürünler kullanılıyor olabilir. Bu tür mekanlarda yapılan botoks uygulamalarında genellikle istenen etki görülmez. Aynı zamanda sahte botoks uygulaması yapılan hastalarda alerjik reaksiyonlar görülebilir. Ayrıca, yeme ve konuşma güçlüğü, göz kapağı düşüklüğü gibi sonuçlar doğurabilir. Bu yüzden  botoks işlemi sağlık açısından çok ciddiye alınması gereken bir işlemdir. Clostridium botulinum bakterisinden elde edilen bir toksin olan botoks uygulamasının mutlaka yetkin kişilerce, uygun koşullarda yapılmalıdır” diye konuştu. 

 

Bu haber toplam 3419 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.