Genç girişimciler Köln'de buluştu

Genç girişimciler Köln'de buluştu

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Almanya’nın Köln şehrinde Dijital Gençlik Forumu gerçekleştirildi.

A+A-
YTB Başkan Yardımcısı Abdulhadi Turus, Yurtdışı Vatandaşlar Daire Başkanı Fatih Nişancı, Türkiye’nin Köln Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Hilal Uzer, Eğitim Ataşesi Dr. Muhterem Dilbirliği ve çok sayıda genç, bu etkinlikte bir araya geldi.
 
Genç Girişimciler Paneli
"Genç Girişimciler Köln’de Buluşuyor" paneline katılan konuşmacılar arasında, Almanya’da yılın doktoru seçilen ve Avrupa’da yapay kalp nakli gerçekleştiren ilk kadın cerrah Dr. Dilek Gürsoy, Microsoft Veri ve Yapay Zeka Lideri ve Gdexa CEO’su Ekrem Namazcı ile MHP - A Porsche Company'nin Kurumsal Gelişim ve Strateji Birimi Genel Müdürü Cihan Süğür yer aldı.
 
Sürekli Gelişim ve Katkı Vurgusu
YTB Başkan Yardımcısı Abdulhadi Turus, konuşmasında yurt dışındaki Türk gençlerine sürekli kendilerini geliştirmeleri ve bulundukları toplumlara aktif katkı sağlamaları çağrısında bulundu. Gençlere ilham vermenin ve örnek olmanın önemine dikkat çeken Turus, eğitim ve deneyimin yanı sıra dijital dönüşüm, yaratıcılık ve iletişim gibi alanlardaki eksikliklerin giderilmesi gerektiğini vurguladı.
 
Cesaret ve İlerleme Mesajı
“İstediğiniz sektörü seçin, istediğiniz alanda çalışın. Her yerde ve her zaman istediğiniz işi yapabilirsiniz. İmkânlar sınırsız” diyen Turus, teknolojinin hızla değiştiğini ve gençlerin bu değişime ayak uydurmasının önemine işaret etti. Gençlere cesaretli olmalarını tavsiye eden Turus, “Korkmayın. Cesaret, cesaret, cesaret. Manevi doğamız gereği buradayız. Cesur olun ve her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğinize inanın. Gelecekte daha fazla Türk genci önemli pozisyonlarda yer alacak” dedi. Ayrıca gençlerin sorularını yanıtlayarak onların görüş ve önerilerini dinledi.

Bu haber toplam 871 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.