Festivalin simgesi 'Venüs', hurdacıdan alınıp yol kenarına süs yapıldı

Festivalin simgesi 'Venüs', hurdacıdan alınıp yol kenarına süs yapıldı

ANTALYA Altın Portakal Film Festivali'nin simgesi Venüs heykellerinden 1'i, kırık ve eskimiş halde yol kenarında tutuluyor.

A+A-

ANTALYA Altın Portakal Film Festivali'nin simgesi Venüs heykellerinden 1'i, kırık ve eskimiş halde yol kenarında tutuluyor. Heykeli işletmesinin önüne yerleştiren Ali Argın, "Hurdacıdan aldım. Sanırım kırıldığı için atılmış" dedi.

Bu yıl 60'ıncısı düzenlenmesi planlanan Antalya Altın Portakal Film Festivali seçkisine giren filmlerin açıklanmasının ardından Nejla Demirci'nin yönettiği "Kanun Hükmü" belgesel filmi, dikkati çekti. FETÖ propagandası yapıldığı öne sürülerek filmin gösterimden çıkarılması gündeme geldi. Günlerce süren tartışmalarla film 2 kez seçkiden çıkarılıp, tekrar alındı.

HEYKELLER VE AFİŞLER TOPLATILDI

Tepkiler nedeniyle 60 yıldır süren ve Türkiye'nin en uzun soluklu film festivali unvanını elinde bulunduran Antalya Altın Portakal Film Festivali, başlamadan iptal edildi. Festival için kent merkezinde ana arterler ve üst geçitlere afişler asılmış ve festivalin simgesi haline gelen Venüs heykelleri yerleştirilmişti. Heykeller ve afişler iptal kararının ardından toplatılırken, Kepez ilçesinde kaderine terk edilen bir Venüs heykeli olduğu ortaya çıktı.

4-5 YILDIR BURADA BEKLİYOR

FOTOĞRAFLI

Festivalin simgesi 'Venüs', hurdacıdan alınıp yol kenarına süs yapıldı

DHA

Bu haber toplam 2249 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.