Engelliler için 374 kilo kapak topladılar

Engelliler için 374 kilo kapak topladılar

ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde bulunan Çağlayan İlkokulu öğrencileri, eğitim öğretim yılının başladığı günden bugüne kadar topladıkları yaklaşık...

A+A-

ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde bulunan Çağlayan İlkokulu öğrencileri, eğitim öğretim yılının başladığı günden bugüne kadar topladıkları yaklaşık 374 kilo plastik kapağı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelliler için tekerlekli sandalye kampanyası düzenleyen DEKAFOK'a teslim etti.

Manavgat'ta bulunan Çağlayan İlkokulu 4C sınıfı öğrencileri, 2022- 2023 eğitim öğretim yılının başından bu yana topladıkları plastik kapakları, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Deniz Kaplumbağaları Akdeniz Fokları Kum Zambakları Koruma ve Yaşatma Derneği'ne (DEKAFOK) teslim etti.

JANDARMADAN ÇEVRE VE 112 EĞİTİMİ

Plastik kapakların DEKAFOK'a teslim edilmek üzere Çağlayan İlkokulu'nda düzenlenen törene katılan Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri öğrencilere jandarma, çevre bilinci ve 112 Acil Çağrı Merkezi hakkında bilgi verirken, bilgilendirmenin sonunda jandarma logolu çevre bilinci rozeti taktı.

HER BİR KAPAK ENGELLİLER İÇİN TEKERLEKLİ SANDALYE

Öğrencilerden plastik kapakları teslim alan DEKAFOK Başkanı Seher Akyol, ana faaliyet konularının deniz kaplumbağaları olmasına rağmen, sahil çevre temizliği yaptıklarında en çok topladıkları atıkların plastik şişe ve kapakları olduğunu anlatarak, "Her gün çıktığımız sahil temizliğinde yüzlerce plastik şişe ve kapak topluyorduk. Bu plastik şişe kapaklarını engelliler için tekerlekli sandalyeye dönüştürmek için bir kampanya başlattık. İlçemizde bulunan okullarımız bilgi gözlem merkezimizi ziyaretlerinde getirdikleri kapakları da kapak kumbaramıza dökerek kampanyamıza katkıda bulunuyor" diye konuştu.

Çağlayan İlkokulu Müdürü Ahmet İyiol ve 4C sınıf öğretmeni Amine Onur Kılıç'ın derneğe ulaştığını ve plastik kapak teslim etmek istediğini belirten Akyol, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında küçük bir tören düzenleyerek, eğitim öğretim yılının başından bu yana topladıkları kapakları teslim aldık" dedi.

Yaklaşık 374 kilo kapağın teslim edildiğini belirten Akyol, "Her bir kapak engellilerimiz için tekerlekli sandalyeye dönüşüyor" dedi.

ÖĞRENCİLERE TEMİZ ÇEVRE SERTİFİKASI

Birinci sınıftan bu yana sınıflarında sıfır atık uygulaması bulunduğunu anlatan 4C sınıf öğretmeni Amine Onur Kılıç, sınıflarında çöp kutusu bulunmadığını, sınıflarında atık çıkmaması için öğrencilerinin özellikle dikkat ettiğini söyledi.

DEKAFOK Başkanı Seher Akyol ve jandarma ekipleri, öğrencilere çevreye gösterdikleri duyarlılık nedeniyle temiz çevre sertifikası verdi.

FOTOĞRAFLI

Engelliler için 374 kilo kapak topladılar

DHA

Bu haber toplam 225 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.