Eğirdir'de Optimist Yarışları başladı

Eğirdir'de Optimist Yarışları başladı

TÜRKİYE'nin 4. büyük gölü ve "7 renkli göl" olarak bilinen Eğirdir Gölü'nde Mavi Göl Optimist Yarışları başladı.

A+A-

TÜRKİYE'nin 4. büyük gölü ve "7 renkli göl" olarak bilinen Eğirdir Gölü'nde Mavi Göl Optimist Yarışları başladı.

Mavi Göl Optimist Yarışları'nın seremonisine Kaymakam Adem Çelik, Belediye Başkanı Veli Gök, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hakan Çelebioğlu, İlçe Emniyet Müdürü Evren Taşdemir, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Fatih Türkmen, AK Parti İlçe Başkanı Mevlüt Doğanay, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Halk oyunları gösterileri ve protokol konuşmalarının ardından Kaymakam Adem Çelik'in verdiği startla yarışçılar yenilenen Eğirdir Limanı'ndan göle açıldı. Toplamda 7 kulüp ve 94 sporcunun katıldığı yarışlar 4 Haziran'da yapılacak ödül töreni ile sona erecek.

Kaymakam Adem Çelik, "Eğirdir Gölü'müz hem su rezervi olarak ülkemizin çok önemli bir rezervi. Aynı zamanda da böylesi su sporlarının yapıldığı çok kıymetli bir göl. Ve bugün burada birçok şehirden gelmiş, burada misafir ettiğimiz 94 sporcumuz Mavigöl Optimist Yarışlarıyla birlikte bizimle olacak. Yelken sporu büyük bir mücadeleci ruh ve büyük bir özgüven veriyor çocuklarımıza. Ve biz bunu çocuklarımızın gözlerinden yakinen çok kolay görebiliyoruz. Ve sizler de şimdi görüyorsunuz. Yaşları 7, 8, 12'ye kadar çıkan çocuklarımız var. Büyük bir özgüvenle birazdan bu beyaz kelebekler mavi gölümüzde süzülecek. Ben onlara çok teşekkür ediyorum; ailelerine özellikle onların yanlarında olduğu, onları büyük bir özgüven ruhu içerisinde farklı şehirlerde, farklı yarışlarla buluşturdukları için ve bugün de bizlerle birlikte oldukları için ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Veli Gök, "Tüm kurumlarımızla, kaymakamlığımız, belediyemiz, diğer paydaş kurumlarımızın hepsi bu programa ev sahipliği yaparak sizleri en güzel burada ağırlayıp başarılı bir yarışma geçirmenizi diliyoruz. Biz dileriz ki bu tür programlarda elde ettiğimiz başarılarla artık dünyada ülkemizi temsil edersiniz. Türkiye'de güzel dereceler alırsınız diyor, hepinize başarılar diliyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Eğirdir'de Optimist Yarışları başladı

DHA

Bu haber toplam 138 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.