Duacı'da iki içme suyu projesi birden

Duacı'da iki içme suyu projesi birden

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez Duacı Mahallesi'nde iki farklı projeyle içme suyu hatlarını yeniliyor.

A+A-

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez Duacı Mahallesi'nde iki farklı projeyle içme suyu hatlarını yeniliyor. Şehir Hastanesi altında kalan ana içme suyu hattı deplase edilirken, beş mahalleyi besleyen içme suyu hattı da yenileniyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Duacı Mahallesi'nde iki farklı çalışmayla halkı sağlıklı içme suyuna kavuşturuyor. Çalışmalar kapsamında Antalya'nın su ihtiyacının yüzde 50'sini karşılayan Termessos isale hattının Şehir Hastanesi'nin otoparkının altında kalan bölümünün deplasesi yapılıyor. Ayrıca Şehir Hastanesi'ne Duacı'daki su deposundan direkt olarak 315'lik ve 1000 metre uzunluğunda yeni bir hat çekiliyor. Diğer bir çalışma kapsamında ise Çankaya, Fatih, Esentepe, Yavuz Selim ve Fevzi Çakmak mahallelerinin yetersiz kalan ishale hattı yenileniyor. Mahalle sakinlerinin kesintisiz suya kavuşması amacıyla ishale hattına büyük çaplı borular döşeniyor.

PLANLI, KURALLI VE KİMLİKLİ KENT

ASAT İçme Suyu Şube Müdürü Sercan Yanık, planlı, kurallı ve kimlikli kent hedefi doğrultusunda çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Yanık "Burada iki adet çalışmamız var. İlkinde Antalya'nın içme suyu ihtiyacının yarısını karşılayan Termessos isale hattımızı, yeni yapılan Şehir Hastanesi'nin otoparkının altında kalması sebebiyle taşıma işlemini gerçekleştiriyoruz. İkinci projede ise Çankaya, Fatih, Esentepe, Yavuz Selim ve Fevzi Çakmak mahallelerini besleyen isale hattı yetersiz kalıyordu. Bu sorunu çözmek için isale hattını yenileme çalışması yapıyoruz. Böylelikle hattın debisini artırmış olacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Duacı'da iki içme suyu projesi birden

DHA

Bu haber toplam 126 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.