Döşemealtı'nda elektrik şebeke hatları yer altına iniyor

Döşemealtı'nda elektrik şebeke hatları yer altına iniyor

Genç, 2024 yılında bölgede yapılması planlanan yeni doğalgaz ve elektrik şebeke hatları ile kısmi hatların yer altına indirilmesi konusunda işbirliği protokolleri imzaladı.

A+A-
Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, 2024 yılında bölgede yapılması planlanan yeni doğalgaz ve elektrik şebeke hatları ile kısmi hatların yer altına indirilmesi konusunda işbirliği protokolleri imzaladı. Beşer dakika arayla iki ayrı protokole imza atan Başkan Genç'e mahalle muhtarları, belediye bürokratları ve ilgili kurumların proje sorumluları eşlik etti.
 
İlk protokol, AEDAŞ ile yapıldı. Başkan Genç, AEDAŞ Yatırım Direktörü Serkan Kükrek ve AEDAŞ-Hiqar Bölge Proje Sorumlusu Anılpaşa Yıldız ile yeni trafo inşaatları, yeni şebeke hatlarının yapılması, sokak ve cadde aydınlatmaları ile hatların yeraltına alınmasıyla ilgili çalışmaların planlamasını yaptıklarını belirtti.
 
Başkan Genç, ilçenin hızla büyüdüğünü ve planlı yapılaşmanın hız kazandığını ifade ederek, altyapı sorunlarını çözmek için planlı ve sistemli çalıştıklarını vurguladı. Ayrıca, ilçeye son 10 yılda yapılan yatırımların, AEDAŞ, ENERYA ve ASAT yatırımları açısından en yüksek bütçeye sahip olduğunu dile getirdi.
 
Serkan Kükrek, belediye ile yapılan işbirliğinin önemini vurgulayarak, Döşemealtı'na yeni hatların getirilmesi, sokak aydınlatmalarının yenilenmesi ve enerji nakil hatlarının yer altına alınması çalışmalarına hızla başlayacaklarını belirtti.
 
İkinci işbirliği protokolü, Enerya Antalya Gaz Dağıtım A.Ş. ile imzalandı. Başkan Genç ve Enerya Antalya Gaz Dağıtım A.Ş. Bölge Direktörü Akif Tulukçu, ilçede 2024 yılında yapılması hedeflenen yeni doğalgaz şebeke hattını inceledi. Tulukçu, ilçeye yapılan yatırımların hız kazanmasında belediyenin sağladığı kolaylık ve işbirliğinin etkili olduğunu ifade etti.
 
Başkan Genç, bu yıl içinde merkez mahallelerde doğalgaz hattı çalışmalarının tamamlanmasını planladıklarını ve belirli mahallelerde çalışmalara başlanacağını müjdeledi. İmzalanan protokollerin ardından mahalle muhtarlarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

Bu haber toplam 974 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.