DİTİB’in hac kafilesi Mekke'de güllerle karşılandı

DİTİB’in hac kafilesi Mekke'de güllerle karşılandı

Dr. Muharrem Kuzey ve merkez görevli ekibi, Berlin, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Hannover, Münih ve Nürnberg bölgelerinden Mekke’ye gelen ilk hacı adaylarını karşıladı.

A+A-

Almanya DİTİB Hac Organizasyonu kapsamında Mekke'deki hizmetleri yerinde koordine etmek üzere bulunan DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey ve merkez görevli ekibi, Berlin, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Hannover, Münih ve Nürnberg bölgelerinden Mekke’ye gelen ilk hacı adaylarını karşıladı.

Mekke’nin Şişe bölgesindeki Fecri Bedii Oteli’ne gelen hacı adayları için otel lobisinde karşılama programı düzenlendi. Güllerle karşılanan hacı adaylarına hurma ve zemzem ikram edildi.

Hacı adaylarını karşılayan Dr. Muharrem Kuzey, “Almanya’dan Mekke-i Mükerreme’ye, Beytullah’ın bulunduğu kutsal şehire hoş geldiniz, safalar getirdiniz. Uzun yollardan kutsal topraklara geldiniz. Rabbim Haccınızı mebrur, Say’ınızı Meşkur eylesin, amellerinizi ve dualarınızı makbul eylesin. Rabbim İnşallah haccınızı kolay eylesin. Almanya’dan siz değerli kardeşlerimizi kutsal topraklarda karşılamaktan da son derece mutluyuz, onurluyuz.” ifadelerini kullandı.

Karşılama programından dolayı memnuniyetlerini dile getiren hacı adayları, teşekkürlerini ifade ettiler.

Bir süre otelde istirahat edecek olan hacı adayları, daha sonra Kabe’ye hareket ederek umre ziyaretini gerçekleştirecekler.

Bu haber toplam 854 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.