DİTİB, Türk ve Alman basını ile buluştu

DİTİB, Türk ve Alman basını ile buluştu

DİTİB Yönetim Kurulu, Alman ve Türk basını ile bir araya gelerek Köln Merkez Camii Sergi Salonu'nda basın toplantısı düzenledi.

A+A-
Toplantıda, DİTİB'in yeni imam eğitim programı, 40. yıldönümü etkinlikleri, güncel projeler ve manevi rehberlik eğitimi çalışmaları gibi konular ele alındı. DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, toplantıda yaptığı konuşmada, görev sürelerinin Türkiye ve Suriye'deki depremle başladığını ve bu süreçte deprem bölgesine hızlı ve etkili yardım sağladıklarını belirtti. Başkan Kuzey, deprem bölgesine gönderdikleri yardım malzemeleri ve kurdukları yaşam konteynerleri hakkında bilgi verdi.
 
Ayrıca, DİTİB ve Mimar Böhm arasındaki uzun süren hukuki ihtilafların çözüldüğünü ve MOSQ festivaliyle taçlandırıldığını açıkladı. Festivalin, Köln'deki Merkez Camii'nde büyük ilgi gördüğünü belirtti. DİTİB Genel Başkanı, dini cemaat ve kamu tüzel kişiliği tanınma yolundaki çabaları profesyonel bir seviyeye yükseltmek istediklerini ve bu çerçevede tüm eyalet birlikleri ve cami yöneticileri ile toplantılar düzenlediklerini vurguladı.
 
Toplantıda, 4 Temmuz'da Manevi Rehberlik sertifikalarının verileceği ve imam eğitimi programının genişletilmesinin planlandığı da ifade edildi. DİTİB'in 40 yıllık başarı hikayesi ve kuruluşunun dönüm noktaları da paylaşıldı. Basın toplantısı, yapılan konuşmaların ardından basın mensuplarının sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi.

Bu haber toplam 960 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.