DİTİB Profesyonel Manevi Rehberlik Hizmetleri Başlıyor

DİTİB Profesyonel Manevi Rehberlik Hizmetleri Başlıyor

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, Kanal Avrupa’ya özel açıklamalarda bulundu. Dr. Kuzey, manevi rehberlik hizmetleri, deprem yardımları ve DİTİB'in 40. yıl kuruluş çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

A+A-
Dr. Muharrem Kuzey, Avrupa’da din görevlilerinin manevi rehberlik hizmeti vereceğini duyurdu. Konuyla ilgili çalışmalar hakkında bilgi veren Kuzey, "Almanya'nın Katolik ve Evangelist kiliselerinin bu konuda ciddi bir tecrübesi var. Biz de kendi konseptimizi oluşturduk. İlk mezunlarımızı 4 Temmuz'da vereceğiz. Bu arkadaşlarımız eğitimlerinin son bölümünde yaklaşık altı ay boyunca hastanelerde staj yaptılar ve büyük ilgi gördüler. Pratik yapacak yer bulma konusunda zorlandık, ancak geri dönüşler çok olumlu oldu. İnşallah bu çalışmaları arttırarak devam edeceğiz," dedi. Manevi rehberlik hizmetine önümüzdeki dönemde başlamayı hedeflediklerini belirten Kuzey, "Hayri hizmetlerimiz insanımızın güveniyle birlikte devam ediyor, bundan dolayı mutluyuz” ifadelerini kullandı.
 
Deprem Yardımları
Deprem yardımlarının hız kesmeden sürdüğünü vurgulayan Dr. Kuzey, deprem bölgesinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında da bilgiler verdi: "Deprem sonrası bölgede Türkiye Diyanet Vakfı'nın ortaklığıyla yürütülen çalışmalarımız var. Ramazan ayında onlarca çadır kurduk, iftar ve sahur sofraları düzenledik. Bu ve benzer projelerimiz devam ediyor. Belki o bölgede cami inşaatı gibi farklı ihtiyaçlara yönelik desteklerimiz sürecek. 1900 konteyneri DİTİB ailesi olarak bölgeye yerleştirdik ve bu hizmetler devam edecek” diye konuştu.
 
Kurban Bağışları ve Yardım Faaliyetleri
Geçen yıl 140 bin civarında kurban bağışı aldıklarını belirten Kuzey, bu bağışları Türkiye başta olmak üzere yardıma muhtaç bölgelerin gelişimi için kullandıklarını söyledi. Kuzey, "Geçen yıl yaklaşık 140,000 civarında kurban bağışı aldık. Türkiye başta olmak üzere deprem bölgesi, Afrika ülkeleri, Balkanlar, Orta Asya gibi farklı coğrafyalarda bu kurbanları güven ve emniyet içerisinde kesip, o vazifeyi yerine getirmeleri noktasında önemli bir destek verdik," dedi.
 
40. Yıl Çalışmaları
DİTİB'in 40. yıl çalışmaları kapsamında farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını belirten Kuzey, "Logo çalışmamızdan başlayarak çeşitli toplantılar düzenledik. Özellikle Köln bölgesindeki dernekçilerimiz genel merkeze geliyorlar. Ancak Münih, Berlin, Hamburg gibi uzak yerlerdeki dernekçilerimiz bazen 5-10 yıl dernek başkanlığı yapıyor ama genel merkezi göremiyor. Onları buraya davet ettik ve geçen senenin sonunda, bu senenin başında onlarla birlikte çok güzel bir program tertip ettik. Önümüzdeki dönemde de inşallah 5 Temmuz öncesinde medya birimimiz ile birlikte çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz," dedi.
 

Bu haber toplam 1023 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.