
Devlet korumasındaki gençler, sanatla güçleniyor
Akdeniz Üniversitesi bünyesinde düzenlenen Açık Kadraj sergisi, devlet koruması altındaki gençlerin doğayla kurduğu bağı sanatsal üretimle görünür hale getirdi.
ANTALYA — Güzel Sanatlar Fakültesi, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Anabilim Dalı ve Antalya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğiyle hazırlanan sergi, Fikret Otyam Sergi Salonu’nda sanatseverlerle buluştu.
Dört Mayıs iki bin yirmi altı tarihinde açılan sergide, on iki ile on yedi yaş arasındaki otuz gencin çalışmaları yer aldı. Nisan ayı sonunda gerçekleştirilen atölye sürecinde gençler doğayı yalnızca gözlemlemekle kalmadı, aynı zamanda onu sanatsal bir ifade alanına dönüştürdü. Süreç sonunda toplam elli dokuz eser ortaya çıktı.
Sergide dijital doğa fotoğrafları ile birlikte güneş baskı olarak bilinen siyanotip tekniği öne çıktı. Bitkilerin güneş ışığıyla kağıt üzerinde iz bıraktığı çalışmalar ziyaretçilerin ilgisini çekti. Gençlerin doğaya dair kişisel bakış açıları, eserlerde güçlü bir şekilde yansıtıldı.
Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Anabilim Dalı’ndan Doçent Doktor Tuba Mutluer, sanat temelli çalışmaların gençlerin psikolojik dayanıklılığını desteklediğini belirtti. Mutluer, doğayla temasın ve üretim sürecinin özgüven, aidiyet ve umut duygularını güçlendirdiğini ifade etti. Üniversite ile toplum arasındaki iş birliğinin bu tür projelerle daha da anlam kazandığını vurguladı.
Proje yürütücüsü Öğretim Görevlisi Ezgi Bilgin ise sergide yer alan eserlerin gençlerin kendi bakış açılarını ortaya koyma cesaretinin bir sonucu olduğunu söyledi. Bilgin, sanatın yalnızca teknik bir üretim değil, aynı zamanda toplumsal sorumluluk ve dayanışma bilinci kazandıran bir alan olduğuna dikkat çekti.
Projede Güzel Sanatlar Fakültesi’nden on üç gönüllü öğrenci de aktif rol aldı. Atölye çalışmalarından sergi kurulumuna kadar sürece eşlik eden öğrenciler, gençlerin üretim yolculuğuna destek verdi. Sergi, üniversite ile toplum arasındaki bağın güçlenmesine katkı sunan önemli bir örnek olarak değerlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. DHA ve İHA haberlerinden internet sitemiz sorumlu değildir. Ajans haberleri editör müdahalesi olmadan sitemizden otomatik RSS sistemiyle yayınlanır.