Depremzedeler, Kemer'de anılacak

Depremzedeler, Kemer'de anılacak

6 Şubat depreminde hayatını kaybedenler için Kemer’de anma etkinliği yapılacak

A+A-
Kemer Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü, geçene sene 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydan gelen ve 11 ili etkileyen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar için anma etkinliği düzenleyecek.
 
Anma etkinliği, Kemer Belediyesi Kültür Salonu’nda yarın saat 14.00’de Kemer Kaymakamlığı koordinesinde, Kemer Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü ve Kemer Arama ve Kurtarma Derneği (KEMKUT) iş birliğince yapılacak.
 
Kemer Belediyesi Afet İşleri Müdürü Fevzi Uzun, yaptığı açıklamada, “Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için anma etkinliği yapıyoruz. Etkinlik kapsamında deprem öncesi, deprem anı ve sonrasında yapılması gerekenler ve yapılmaması gerekenler hakkında da bir eğitim olacak.” dedi.
 
Kemer Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü’nün yeni kurulduğunu hatırlatan Uzun, “Kemer bölgesini afete hazır hale getirmek istiyoruz. Kemer kritik bir bölgede olduğu için bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bölgemize yakın Demre’de aktif fay hattımız var. Bu nedenle bölgemizde gerekli tüm tedbirleri alıyoruz. Bölgemizde sık ormanlar olduğu için orman yangınlar konusunda da bakanlıklarla çalışmalarımız devam ediyor. Nadir de olsa sel konusunda da çalışmalarımız var.” diye konuştu.
 
Kemer’de tatbikatlar yapılacak
 
Uzun, Kemer bölgesini afete hazır hale getirmeyi amaçladıklarına değinerek, şunları kaydetti:
 
“İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşerek, ortaokul ve lise seviyesinde afet bilinçlendirme eğitimlerine başlayacağız. Kemer Kaymakamlığı ile bir protokol imzaladık. Belediyemizin destekleriyle de deprem, yangın, hortum tatbikatları yapmayı planlıyoruz. Tatbikatlarımızı KEMKUT ile ortaklaşa yapmayı planlıyoruz. Tatbikatlar sonucunda eğitici videolar hazırlayıp sosyal medyada yayınlamayı düşünüyoruz. Bilinçlendirme açısından büyük kitlelere ulaşmayı hedefliyoruz.”

Bu haber toplam 822 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.