Deprem kitapçığı revize edilip, dağıtıldı

Deprem kitapçığı revize edilip, dağıtıldı

MUĞLA'nın Marmaris Belediyesi, 6 Şubat depreminin ardından olası bir depremin olumsuz sonuçlarını azaltmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla hazırladığı...

A+A-

MUĞLA'nın Marmaris Belediyesi, 6 Şubat depreminin ardından olası bir depremin olumsuz sonuçlarını azaltmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla hazırladığı "Aile / Ev Deprem Hazırlık Kitapçığı'nı revize ederek dağıtmaya başladı. Kitapçık deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda soruların cevaplarını içeriyor.

Marmaris Belediyesi, 2020 yılında hazırladığı "Aile / Ev Deprem Hazırlık Kitapçığı'nı güncelleyerek yeniden yayınladı. Her ailenin depreme karşı ev içinde alabileceği tedbirleri ve doğru uygulamaları anlatan kitapçığın hazırlanmasına Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nden öğretim görevlileri Jale Yazgan, hakan Celep ve Mustafa Yükseler katkı sundu.

Kitapçık belediye ekipleri tarafından dağıtılmaya başlanan kitapçıkta deprem öncesi hazırlık çalışmaları, deprem sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler, deprem çantasında neler olması gerektiği, ilk yardım eğitiminin önemi gibi bilgiler yer alıyor. Ayrıca Muğla İl AFAD Müdürlüğü'ne bildirilen resmi toplanma alanları, geçici barınma alanları bilgileri veriliyor.

'NE YAPACAĞIMIZI BİLMEMİZ GEREK'

FOTOĞRAFLI

Deprem kitapçığı revize edilip, dağıtıldı

DHA

Bu haber toplam 212 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.