'Deniz Baykal' adı memleketi Antalya'da spor kompleksine verildi

'Deniz Baykal' adı memleketi Antalya'da spor kompleksine verildi

MURATPAŞA Belediyesi, 11 Şubat'ta hayata veda eden eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın adını, inşaatı bu yıl içinde tamamlanacak 8 bin metrekarelik...

A+A-

MURATPAŞA Belediyesi, 11 Şubat'ta hayata veda eden eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın adını, inşaatı bu yıl içinde tamamlanacak 8 bin metrekarelik spor kompleksine verdi. Karar, Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle alındı.

TBMM'ye 1973'te Antalya milletvekili olarak giren Maliye, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Dışişleri bakanlıkları ile Başbakan Yardımcılığı görevlerini yürüten ve 11 Şubat'ta hayata veda eden CHP'nin 4'üncü Genel Başkanı Deniz Baykal'ın adı, memleketinde spor kompleksine verildi.

Merhum Deniz Baykal'ın adının verildiği spor kompleksi aynı zamanda Antalya'daki evinin de bulunduğu Muratpaşa ilçesinde yer alıyor. Muratpaşa Belediyesi'nce Kızılarık Mahallesi'nde 8 bin metrekare alanda inşaatı devam eden spor kompleksi bu yıl içinde tamamlanacak. Karar, Muratpaşa Belediye Meclisi'nde siyasi parti gruplarının oy birliğiyle alındı.

Belediye Başkanı Ümit Uysal, kararın ardından şöyle konuştu:

"Rahmetli Deniz Baykal, Türkiye siyasetinin çok önemli aktörlerinden biriydi. Antalya siyasetine de geçen asırda damgasını vurmuş çok önemli bir siyasetçiydi. Hepimizin büyüğüydü. Onun anısını yaşatmak için bir çaba içindeydik. Ama nispeten farklı bir tesis olsun istedik. Kızılarık Mahallemizde yapımı devam eden bir spor kompleksimiz var. Oraya ismini vermeyi uygun bulduk. Meclisimiz, oy birliğiyle kabul etti. Tüm meclis üyelerine teşekkür ediyorum."

FOTOĞRAFLI

'Deniz Baykal' adı memleketi Antalya'da spor kompleksine verildi

DHA

Bu haber toplam 146 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.