Dalgıçlar Side'de denizi temizledi

Dalgıçlar Side'de denizi temizledi

SİDE Sualtı Arama ve Kurtarma Gençlik ve Spor Kulübü (SAK-GSK) dalgıçları, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Side'de sualtı ve çevre temizliği...

A+A-

SİDE Sualtı Arama ve Kurtarma Gençlik ve Spor Kulübü (SAK-GSK) dalgıçları, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Side'de sualtı ve çevre temizliği yaptı. Sualtından çeşitli evsel atıklardan, plastik poşete kadar birçok çöpü çıkaran dalgıçlar, "Denizler bizim geleceğimizdir, kirletmeyelim" mesajı verdi.

Türkiye'nin dünyaca tanınan turizm merkezlerinden olan Side'de, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla sualtı ve çevre temizliği etkinliği düzenlendi. SAK-GSK dalgıçları 2 grup halinde Side Limanı ve Side Küçük Plaj sahilinde sualtı ve çevre temizliği gerçekleştirdi. Denize dalan dalgıçlar sualtında oto lastiğinden cam şişeye, plastik materyallerden poşetlere kadar birçok atığı sudan çıkararak sahilde çevre temizliği yapan arkadaşlarına vererek çöp poşetlerinde topladı.

'Bir denizin rüyası, temiz deniz" sloganı ile Dünya Çevre Günü'nde etkinlik yaptıklarını belirten SAK-GSK Başkan Yardımcısı Şahin Kaptan, "Denizlerimizi temiz tutmak için önce deniz bilincinin gelişmesi lazım. Biz bir algı yaratmak için Side Sualtı Arama Kurtarma olarak dalgıç arkadaşlarımızla birlikte Side halk plajında sualtı ve çevre temizliği yaptık. Bu çalışmalarımızın devamı gelecektir. Bununla alakalı bize destek sağlayan tüm kuruluşlara, belediyemize ve çevre halkımıza, deniz dostlarına çok teşekkürler ederiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Dalgıçlar Side'de denizi temizledi

DHA

Bu haber toplam 135 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.