Çobanlık yaparken şiir yazmaya başladı, ikinci kitabını çıkarmaya hazırlanıyor

Çobanlık yaparken şiir yazmaya başladı, ikinci kitabını çıkarmaya hazırlanıyor

BURDUR'da bir kamu kurumunda güvenlik görevlisi olarak çalışan Hüseyin Yıldız (46), ikinci şiir kitabını çıkarmaya hazırlanıyor.

A+A-

BURDUR'da bir kamu kurumunda güvenlik görevlisi olarak çalışan Hüseyin Yıldız (46), ikinci şiir kitabını çıkarmaya hazırlanıyor. Dağlarda çobanlık yaparken şiir yazmaya başladığını belirten Yıldız, 500'ün üzerinde şiir çalışması olduğunu söyledi.

Burdur'da bir kamu kurumunda güvenlik görevlisi olarak çalışan Hüseyin Yıldız, ilkokul yıllarında şiirle tanıştı. O yıllarda dağda çobanlık yaparken şiirler yazmaya başlayan Hüseyin Yıldız, 2021 yılında "Gönül Pınarım" adlı şiir kitabını çıkardı. Yaklaşık 500 civarında şiiri bulunduğunu söyleyen Hüseyin Yıldız, ikinci şiir kitabının da yayına hazır olduğunu söyledi.

'500'ÜN ÜZERİNDE ŞİİR ÇALIŞMAM VAR'

Hüseyin Yıldız, "Fakir bir ailenin çocuğuydum. Dağlarda sığır güderken şiirler yazmaya başladım. Şu ana kadar 500'ün üzerinde şiir çalışmam var. Başlangıçta serbest tarzda şiirler yazdım. Daha sonra hece vezniyle tanıştım, 6+5, 7+2 tarzında hece vezinli, zincir şiir şeklinde yazıyorum" dedi.

İsmini belirlemediği ikinci şiir kitabının hazır olduğunu anlatan Hüseyin Yıldız, ikinci kitabında ise çoğunluğunu hece vezniyle yazdığı şiirlerinin yer aldığını kaydetti. Üyesi olduğu Burdur Dernekler Federasyonu'nun kültür tanıtım sorumlusu olduğunu söyleyen Hüseyin Yıldız, "Köylere giderek, köylerimizin isimlerinin nereden geldiğini, örf ve adetlerinin olduğunu insanlara aktarmaya çalışarak, köylerimizin gönüllü tanıtımlarını yapıyorum" diye konuştu.

'HALK ŞAİRİ UNVANI ALMAK İSTİYORUM'

FOTOĞRAFLI

Çobanlık yaparken şiir yazmaya başladı, ikinci kitabını çıkarmaya hazırlanıyor

DHA

Bu haber toplam 180 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.