CHP'de Altın Portakal çatlağı

CHP'de Altın Portakal çatlağı

ANTALYA Altın Portakal Film Festivali'nin iptaline giden sürece ilişkin eleştirileri nedeniyle partiden kesin çıkarma istemiyle disipline sevk edilen CHP'li...

A+A-

ANTALYA Altın Portakal Film Festivali'nin iptaline giden sürece ilişkin eleştirileri nedeniyle partiden kesin çıkarma istemiyle disipline sevk edilen CHP'li Büyükşehir Meclis Üyesi Oktay Başaran, "Böcek maalesef başından itibaren yanlış bir süreç yönetmiş ve sonuçta Altın Portakal Film Festivali iptal edilmiştir. Kendi başarısız süreç yönetimini siyasi demagoji ile perdeleme çalışmasına üzüldüğümü belirtmeliyim" dedi.

Bu yıl 60'ıncısı düzenlenmesi planlanan Antalya Altın Portakal Film Festivali, seçkiye alınan "Kanun Hükmü" filmiyle ilgili "sansür" ve "FETÖ" tartışmaları arasında iptal edildi. İptal kararıyla birlikte birçok tartışma da alevlendi. Festival iptal edilmeden önce CHP Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Oktay Başaran açıklama yaparak, CHP'nin bir terör örgütünü korumaya çalışmasını asla kabul edemeyeceğini, Büyükşehir Belediyesi'ni FETÖ terör örgütüne karşı onurlu bir duruşa davet ettiğini söyledi.

Festivalin iptal kararıyla ilgili katıldığı bir televizyon programında konuyla ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, "AKP'ye geçmek için yapmış olabilir. Öyle durumları var. Yiğidi gözünden tanırız. Arkadaşımızı çok iyi tanıyorum. Vekil bıraktığım birisiydi. Yaptığı açıklamanın sonucunu kısa zamanda tüm Türkiye görecektir. Görevden almam, başka partiye geçecek. Parti gereğini yapacaktır" dedi.

Açıklamalar arka arkaya yapılırken CHP Kepez İlçe Başkanı Gökhan Ölmez de bir açıklama yaparak, Başaran'ın disipline sevk edildiğini söyledi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Şahsi çıkar ve beklentilerini partimizin ve ülkemizin geleceği ve bağımsızlığının önünde tutarak yapmış olduğu açıklamalarından dolayı Kepez ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Oktay Başaran'ın kesin çıkarma istemiyle disiplin kuruluna sevkini, Kepez ilçe yönetim kurulunun yapmış olduğu toplantıda oy birliği ile karar verilmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi'ni ve CHP'li belediyelerimizin temsilcilerini FETÖ terör örgütü ile bir arada ismini anmak kimsenin haddine değildir."

Böcek'in açıklamalarının ardından Oktay Başaran da sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak tepki gösterdi. Başaran açıklamasında özetle şu ifadelere yer verdi:

"Benim bu CHP'li Kuvayi Milliyeci, Atatürkçü gerekçelerle yaptığım itiraz başka partiye geçme hazırlığı veya altyapı çalışması olarak değerlendirildi. Şunu açıkça söyleyeyim ben Mustafa Kemal'in askeriyim. Benim inandığım bu mücadele için bir partiye ya da unvana, makama ihtiyacım yoktur. Doğrusu FETÖ'nün sanatı kirletmesi ve Antalya'nın gururu olan festivali kendi hain emelleri için istismar etmesini parti değiştirme polemiği ile örtbas etmeyi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e yakıştıramadım. Böcek maalesef başından itibaren yanlış bir süreç yönetmiş ve sonuçta Altın Portakal Film Festivali bu yanlış süreç yönetimi nedeniyle iptal edilmiştir. Kendi başarısız süreç yönetimini siyasi demagoji ile perdeleme çalışmasına üzüldüğümü belirtmeliyim."

FOTOĞRAFLI

DHA

Bu haber toplam 130 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.